Foto: Lokalradioene i Innlandet
Radionyheter

Økt satsning på trafikkmeldinger i Innlandet

Å følge tett med på trafikken er viktig for radio, da det særlig er i bil mange lytter til radio. Hos Lokalradioene i Innlandet har de nå laget en superenkel måte å gå på lufta med trafikkmeldinger på.

For Lokalradioene i Innlandet, som driver ni lokale radiokanaler i det nye fylket, var det tidligere en stor manuell operasjon å gå på lufta med trafikkmeldinger i de ulike regionene. Derfor så daglig leder, Bjørn-Martin Brandett, på muligheten for å forenkle dette. Han mente at dersom det ville være enklere å komme seg på lufta med trafikkmeldinger, ville terskelen være lavere for bruke mer tid på trafikk.

– Systemet vi har utviklet gjør at vi kan lese inn trafikkmeldinger fra nærsagt hvor som helst, og velge selv i hvilke kanaler trafikkmeldingen skal sendes. Dersom det er bom stopp på Mjøsbrua kan jeg velge at trafikkmeldingen er relevant for GudbrandsdalsRadioen og HamarRadioen som møter hverandre geografisk her, mens lyttere i Radio Kongsvinger slipper å høre en trafikkmelding som ikke angår dem. Meldinger kan vi lese inn både i studio og via mobilen, sier Brandett.

Når en trafikkmelding er lest inn sendes denne inn i systemet automatisk, og i løpet av maks 10 minutter er trafikkmeldingen sendt på lufta. Meldingen dukker opp på et sted i sendeskjemaet som ikke forstyrrer sendingen. Altså vil den ikke dukke opp mens en programleder snakker, eller midt i en reklame.

– Nei, det ligger såkalte dummys i kjøreplanen på steder hvor vi vet at trafikkmeldinger kan dukke opp. Det var hit vi la trafikkmeldinger før også, men da var det en stor manuell operasjon. Fikk du beskjed om elg i vegen var det nesten ingen vits å lese inn en melding. Innen vi hadde fått spredd den på kanalene vi ønsket var elgen garantert langt til skogs igjen, smiler Brandett.

Systemet har vært i bruk gjennom sommeren, og allerede er nesten 100 trafikkmeldinger kringkastet med systemet. Brandett regner med at det blir svært nyttig til vinteren.

– Det er jo særlig om vinteren vi har mye trafikkmeldinger, da folk kjører av på glatt føre. Nå blir det enklere enn noen gang å holde lytterne oppdatert, og det gjør vi stort sett hele døgnet. For ettersom vi kan lese inn trafikkmeldinger rett fra mobilen trenger vi ikke i haste i noe studio for å få ting på lufta lenger, sier Brandett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar