Tor Andersen i studio sammen med representanter for Violet Road. (Foto: oradio.no)
Radionyheter

Ordentlig Radio flytter til flytårnet på Fornebu

I løpet av kort tid flytter Ordentlig Radio studioet sitt til flytårnet på Fornebu og nylig lanserte radioen sin egen radio-app. På toppen av det hele er stasjonen nominert til gjeve radiopriser.

– Morsomt. Det skjer mye med Ordentlig Radio akkurat nå, sier Tor Andersen som er programleder og redaktør til Asker og Bærums Busdstikke.

Stasjonen har fått hele fire nominasjoner fra lokalradio til radiobransjens svar på Oscar-utdelingen, “Prix Radio”.

– Ordentlig Radio tar norsk musikk og radiolytterne på alvor, og er en stasjon som lar folk få snakke i hele setninger og som lar musikken være en del av journalistikken. Det er første gang vi er nominert til priser, hvilket er en bekreftelse på at vi gjør noe hørbart og at lytterne hører på riktig kanal, sier Andersen til avisen.

Ordentlig radio sender kun norsk musikk og ble startet av flere kjente musikere og radioprofiler. Radioen gikk første gang på lufta som nettradio i august 2012, og etablerte seg senere på DAB-nettet i Oslo- og Akershus. Frem til nå har stasjonen holdt hus i Vertshusveien i Bærum, men i midten av juni flytter de studio til flytårnet på Fornebu.

– Smart. Det er et signalbygg, nærmere Oslo, langt bedre transportmuligheter for artister og litt mer praktisk for oss. Dessuten er det allerede et godt kulturmiljø der med Åse Kleveland i etasjen over oss, musikeren Frode Alnes og andre artister samt studioet til Dag Kolsrud, sier redaktøren til avisen.

En ny radio-app er også lansert.

– Mobilappen er viktig akkurat nå, for om et halvt år slukkes FM, og da må man enten ha en DAB-radio eller den riktige appen. Med appen kan man høre Ordentlig Radio over hele verden, sier Andersen.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar