F.v: Tone-Anita Kvernstuen (reporter), Vibeke Oddvik (Ottadalsradioen) og Svein Falkenhaug (Gudbrandsdalsradioen). FOTO: BJØRN.-MARTIN BRANDETT
Radionyheter

Ottadalsradioen i samtaler med naboradioen

Om alt går etter planen, kommer Ottadalsradioen til å slå seg sammen med Gudbransdalsradioen, men det skal bli mer lokalt stoff!

Ledelsen i Ottadalsradioen har inngått en intensjonsavtale med Gudbrandsdalsradioen som innebærer en sammenslåing fra 1. juni. Det er fortsatt opp til årsmøtet i Ottadalsradioen å vedta avtalen.

Det blir likevel ikke et og samme produkt på de to lokalradioene, men det skal fortsatt bli daglige sendinger med lokalt stoff fra Ottadalsradioen og eget studio i enten Skjåk eller Lom, går det fram av avtalen.

Daglig leder i Ottadalsradioen, Vibeke Oddvik, forteller at tanken om å slå sammen radioene på ingen måte er helt ny:

– Etter det eg har vorte fortald har forslaget om intensivt samarbeid – kall det gjerne ein fusjon – vore oppe til sporadisk debatt i Ottadalsradioen fleire gonger tidlegare. Nå har mediesituasjonen vorte såpass tilspissa og konkurransevilkåra så vanskelege, at vi må ta grep medan vi ennå kan. Vi trur vi vil få ein på alle måtar god avtale med Gudbrandsdalsradioen, sier Vibeke Oddvik til Fjuken.

Hun mener at det å gå inn under paraplyen Gudbrandsdalsradioen vil være en fordel også for medarbeidere og lyttere i det gamle Ottadalsradio-området:

– – Det er mange år sidan det har vore dagsendingar i Ottadalsradioen. Men ved å bli ein del av Gudbrandsdalsradioen vil det bli sendingar med lokalt nyheitsstoff gjennom heile dagen, heile veka. Det vil bli både føremiddagssending og ettermiddagssending. Det vil med andre ord bli skikkeleg radio, og ikkje berre radiobingo, sier Oddvik til Fjuken

Det er Hedmarksradioene med Bjørn-Martin Brandett i spissen som står bak Gudbrandsdalsradioen, som nylig startet sine sendinger på FM og DAB. Avdelingskontoret ligger på Vinstra.

Årsmøtet som skal avgjøre sammenslåing holdes 24. april.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar