F.v. ass. generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Reidun Kjelling Nybø, adm. direktør i MBL, Randi Øgrey, NJ-leder Hege Iren Frantzen og Arne Jensen, generalsekretær i NR. Foto: Andrea Gjestvang
Radionyheter

Over 5000 svar om trakassering

Det har kommet inn over 5000 svar på undersøkelsen om seksuell trakassering på arbeidsplassen, som blant annet Norsk lokalradioforbund er med på.  

Da undersøkelsen om seksuell trakassering i mediebransjen ble avsluttet fredag klokken 16, hadde 5222 besvart spørsmålene.  Det melder bransjenettstedet Journalisten.

Vi skal nå jobbe videre med besvarelsene på overordnet nivå, og vil invitere til offentliggjøring av resultater tirsdag 21. januar, skriver informasjonsansvarlig Trine Ohrberg i Mediebedriften Landsforening i en e-post til Journalisten.

Bakgrunnen for denne undersøkelsen er at medieorganisasjonene høsten 2017 gjennomførte en kartlegging av seksuell trakassering i mediebransjen.

Drøyt 5700 medarbeidere svarte på spørsmålene, og tre prosent av dem oppga at de var utsatt for seksuell trakassering de siste seks månedene.

Nå, to år seinere, ønsket medieorganisasjonene å gjenta undersøkelsen. I tillegg til initiativtakerne bak undersøkelsen i 2017, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Fagpressen, Landslaget for lokalaviser og Norsk Redaktørforening, var også flere andre mediehus og medieorganisasjoner invitert til å samarbeide om utsendelse av undersøkelsen: NRK, Discovery Norge, NENT Group og Norsk Lokalradioforbund.

For å kunne sammenligne resultatene, og dermed se eventuelle utviklingstrekk, tar man utgangspunkt i de samme spørsmålene som i 2017. Undersøkelsen er anonym, og resultatene vil kun bli rapportert på overordnet nivå.

– Vi håper flest mulig av medarbeiderne i mediebransjen vil svare på undersøkelsen, slik at vi har et best mulig grunnlag for å jobbe forebyggende mot seksuell trakassering i det enkelte mediehus og i organisasjonene, sa iniativtagerne bak undersøkelsen før skjemaet ble sendt ut.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar