Dylan Mondegreen og Tor Andersen. Foto: Ordentlig Radio
Radionyheter

Overraskende gode lyttertall

Ordentlig Radio er svært godt fornøyd med lyttertall de har fått fra Opinion. De viser at 170 000 hører på kanalen som spesialiserer seg på norsk musikk. 

– Dette er utrolige lyttertall, sier en begeistret redaktør i Ordentlig Radio, Tor Andersen. Opinion AS gjennomførte i juli en markedsundersøkelse for den ferske radiokanalen.

– At vi har 168 000 lyttere hver uke er veldig inspirerende, sier Tor Andersen. – 4,1 % er langt mer enn vi drømte om på dette tidspunktet. Vi har tross alt ikke brukt mer i markedsføring enn 4 500 kroner for å fremme noen av programmene våre på Facebook.

Ordentlig Radio etablerte regulære sendinger i november 2014. Nå viser tallene fra Opinion at daglig lytteroppslutning er 2,3%, det vil si 94 000 personer over 18 år. Ordentlig Radio har flest lyttere i Oslo og Akershus hvor sendingene også distribueres på DAB+, men det er også svært gode lyttertall i Rogaland, Agderfylkene, Buskerud, Vestfold og Trøndelagsfylkene.

Tallene viser 4 % ukentlig oppslutning for Ordentlig Radio. De samme tallene viser blant annet 5 % for NRK P13, 32 % for P4 og 23% for Radio Norge.

– Hva er årsaken til at så mange lytter på dere?

– At vi bringer journalistikken tilbake i musikken og har medarbeidere som tar norsk musikk på alvor, sier Andersen. Vi leter kontinuerlig etter den gode musikken, uavhengig av om det er kjente eller ukjente artister eller om det allerede er en ”hit”. Det gir radioen et spennende og variert musikalsk mangfold som lytterne åpenbart setter pris på. En undersøkelse TONO har gjennomført, viser at radio er der folk flest oppdager ny musikk, sier han.

De ferske lytter-tallene viser at radioen har flest lyttere fra 30 år og oppover, som både er forventet og planlagt. Men så mange som 17% i aldergruppen 18 til 29 år sier de lytter til oss, noe som viser at også de yngre er interessert i den norske musikken. 40% av lytterne er kvinner og 60% er menn.

– Det ser også ut til at vi har en del lyttere utenfor landets grenser. Nyheten om en radio med bare norsk musikk er spredt på flere nettsteder blant norsk-ættede i USA. App’en vår er på drøye to måneder lastet ned av mer enn 5500 lyttere. Det er bra, sier redaktør Andersen

Ny styreleder i Ordentlig Radio AS er komponist Ragnar Bjerkreim, som tidligere har vært styreleder både i NOPA og TONO.

– Jeg sa ja til denne oppgaven fordi det lages utrolig mye god, norsk musikk som sjelden finner veien ut til radiolyttere. At en radiokanal tar dette ansvaret på alvor, både av hensyn til lytterne og til norske artister, opphavere og musikere, er derfor både viktig og nødvendig, sier Bjerkreim.

Ordentlig Radio er medlem av Norsk Lokalradioforbund

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar