Radionyheter

– Det var for så vidt overraskende

Radio 102 er overrasket over at FK Haugesund vil satse på lokalradio i Haugesundsområdet, men Thor Magnar Thorsen (bilde) er sikker på at 102 vil klare seg bra i konkurransen med en ny aktør. 

Det var FK Haugesund AS som trakk det lengste strået i kampen om en anleggskonsesjon for lokal DAB på Haugaland (Haugesund/Karmøy) etter en budkrig som endte på 100 000 kroner. FK Haugesund, som i tillegg til fotballklubb også er et medieselskap, varsler at de har planer om å lage lokalradio.

– Vi er opptatt av å posisjonere oss som mediehus og ser på radio som en spennende medieflate som vi manglet i vårt medieselskap Haugaland media. Vi har mye av innholdet for å kunne lage god lokalradio allerede, gjennom det som produseres på våre nåværende kanaler som Haugalandnytt, Karmøynytt og TV Haugaland. Nå har vi muligheten til å kunne benytte dette på enda en kommersiell medieflate, sier Eirik Opedal, daglig leder i FK Haugesund AS

I tillegg gir det nye nettet også en mulighet til å lage en egen klubbradio for fotballklubben. -Det er jo en spennende fordel med DAB-nettet. Vi kan laste opp flere nisjekanaler både for oss og andre aktører. En egen klubbradio for FKH er med i vurderingen, sier Opedal.

FK Haugesund må i følge konsesjonsreglene for Lokalradioblokkene også tilby andre aktører kanaler på sine DAB-frekvenser på det som kalles «likeverdige og ikkediskriminerende vilkår». – Vi vil være en profesjonell og god samarbeidspartner for de som måtte ønske å leie kanaler på vårt DAB-nett, og selvsagt oppfylle alle våre forpliktelser i henhold til konsesjonen.

Akkurat det siste er betryggende for Radio 102, som i mange år har vært den største lokalradioen i området, og ved en rekke tilfeller landets mest populære lokalradio.

– Det var for så vidt overraskende. For oss virker det som om vi får en ny lokal konkurrent som skal drive lokalradio, men akkurat det bekymrer oss ikke. Vi er i sterk konkurranse allerede, både lokalt og med nasjonale kanaler og lyttertallene våre viser at vi klarer oss godt i den konkurransen. Vi skal i tillegg til å sende på DAB (som vi allerede gjør i dag) også sende på FM i minst 5 år til. I tillegg sender vi på nettradio, sier ansvarlig redaktør Thor Magnar Thorsen.

Radio 102 søkte ikke selv på anleggskonsesjon, og sånn sett var det ikke viktig for dem hvem som fikk tillatelsen til å bygge ut det lokale digitale nettet.

– At en fotballklubb søker på en anleggskonsesjon for DAB er i seg selv uvanlig, men FK Haugesund fungerer i dag som et medieselskap som fra før av eier både en TV stasjon og en gratisavis, forteller Thorsen.

Radio Haugaland står bak prøvesendingene som i dag foregår på det lokale DAB-nettet, en konsesjon de mister ved årsskiftet. Daglig leder Egil Martin Solberg er ordknapp i sin kommentar, men vil fortsette å satse på DAB.

– Jeg driver som normalt frem til 1. januar 2017, sier Solberg til lokalradio.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar