Arkivbilde fra Radio Moss 2008 Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

P5 får lokal pepper i Østfold

Flere lokale radiopersonligheter mener at lokalradioen er blitt borte i Østfold etter at P4-gruppen overtok Radio Prime og gjorde dem til P5-kanaler.

Nettstedet Sarpsborg24.no har intervjuet flere som har vært involvert i lokalradio i Østfold om deres meninger om den nye radioen.

– Jeg har etter hvert fått et distansert forhold til radio i Sarpsborg, men synes selvsagt det er trist å se hva lokalradioen har blitt til, sier Tom Arild Olsen, som har jobbet i Radio 3 og Radio Prime.

Tommy Widlund jobber i dag i fotballklubben Sarpsborg 08, men har lang erfaring fra lokalradioen.

-Når lokalradioen konkurrerer med P3 og de store kanalene så har de neppe mulighet til å overleve, sier han

En annen som er skeptisk til er Tobben Sønsterød, også han programleder i mange år i lokalradio i Østfold.

– Jeg tenker jo at det burde være plass til en mer “tydelig” lokalradio både i Sarpsborg og Fredrikstad og Halden, men det har etter hvert vist seg vanskelig å finne lønnsomme modeller, sier Sønsterød til Sarpsborg24.no.

Kanalsjef i P5 (og i P4-gruppen), Kenneth Andresen er ikke helt enig i kritikken, men han innrømmer at de ikke er så veldig lokale.

– Så lenge ikke lokalradio er økonomisk bærekraftig er det uaktuelt for oss å gå mer lokalt, sier han til Sarpsborg24, og fortsetter:

– Østfold er ganske lokalt og vi sender en halv time for hver by på morgenen. Men i forhold til tidligere er P5 en helt annen radio med en helt annen målgruppe. Vi henvender oss til en yngre lytterskare.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar