P7 logo
Radionyheter

P7 tok iniativ til kongelig utmerkelse

Lyriker Haldis Reigstad er tildelt Kongens fortjenstmedalje etter at hun ble foreslått av P7 Kristen Riksradio. 

Kongens fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

En av de som nylig har fått en slik utmerkelse er Haldis Reigstad fra Frekhaug, som fikk den formelle overrekkelsen av utmerkelsen på Nordhordland folkehøgskole lørdag 8. august.

Hun forteller til Sambåndet.no at det var Evangelisten og P7 Kristen Riksradio som sto bak søknaden.

Daglig leder og ansvarlig redaktør for P7 Kristen Riksradio, Kenneth Hjortland, sier ideen til å søke kom fra radio- og tv-pastor i P7 og styreleder for Evangelisten, Johnn Hardang.

– Haldis Reigstad har et hjerte som brenner for Jesus og for misjon, og det har hun hatt gjennom mange år. Et menneske som har fått betydd så mye for så mange, og som samtidig er beskjeden på egne vegne, fortjener en slik utmerkelse, understreker Hjortland til Sambåndet.

P7 Kristen Riksradio ble i sommer tatt opp som ordinært medlem i Norsk Lokalradioforbund, sammen med Radio Værøy, Inthemixstyle, Radio Vest, Radio Bardu, Radio Nord og Larvik Kristne Radio.  I tillegg har NV Radio og Senderdrift Brannfjell fått status som assosierte medlemmer.

Haldis Reigstad er 80 år gammel og har gitt ut 14 diktsamlinger. Diktene hennes er for det meste strofiske og egner seg godt til sanger, og mange har skrevet melodier til dem, ifølge Wikipedia. Naturen, menneskelivet og den kristne tro er tema for diktene.

P7 Kristen Riksradio beskriver seg selv som en misjonsvirksomhet.

– Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig med de gode nyhetene om Jesus Kristus, står det på deres hjemmesider.

De kan høres på DAB flere steder i landet og har også et nært samarbeid med mange lokalradioer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar