Radionyheter

Pils og Plater feirer 3 år på lufta

Klubbmusikk-programmet Pils og Plater på Radio Nova i Oslo har 3 års jubileum og feirer seg selv denne uken med å ta radioen ut på dansegulvet. 

Tre år har gått siden Tina Marie Borgholt startet et av Norges mest sjangerspesifikke radioprogrammer med fokus på klubbmusikk i strekningen mellom house, tech house og techno.

Første timen består av et utvalg låtanbefalinger fra vår programleder Tina Marie Borgholt. Andre timen består av eksklusive gjestemixer fra ulike DJ’s de mener du burde ha hørt om.  Mixer: José Espeland

I tradisjonens tro tar musikkprogrammet Pils & Plater på Radio Nova musikken ut av radioen og over til dansegulvet for å markere ennå et år med radiosending.  Lørdag 9. juni blir dette feiret i Pils & Plater sitt 3 års jubileum med Mind Against som æresgjester.

Den italienske Berlin baserte duoen bestående av Alessandro and Federico Fognini gjorde seg fort bemerket da de debuterte sin umiddelbart gjenkjennelige blanding av IDM, house & techno på DJ Tennis sitt Life & Death label for noen år tilbake. De 3 EPene som besto av Atlant, etterfølgt av Avalon og til slutt Strange Days – ble alle møtt med stående applaus. I senere tider har de nå gitt ut musikk på Tale of Us sitt label, Afterlife.

For noen år tilbake ble det startet et radioprogram på studentradioen i Bergen, Klubbkveld, som hadde mange likhetstrekk med Pils & Plater. Med tiden beveget programmet seg bort fra radioen og over til klubbene der mange av medlemmene var DJs og danseløver. I dag er gjengen blitt til et kollektiv som driver klubbkonseptet «Sista Låten».

For anledningen tar disse turen fra Bergen til Oslo for å spille i sweatshoppen. Dette er ildsjeler som er godt etablert i Bergen by og arrangerer fester som setter lys på musikksjangerne Pils & Plater elsker. Med seg har de noen av Bergens ypperste DJs og sine egne residents. Du får møte Richard Blanco b2b Raymond Krossly i tillegg til Bols og Karl Bird den 9. juni, opplyser Pils og Plater

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar