Illustrasjon. Foto: Pixabay
Radionyheter

Politiet mangler DAB-radio

Lokalradioene på Vestlandet må passe litt ekstra på hva de sier på lufta i fremtiden. De fleste politibiler i politidistrikt Vest har nemlig ikke DAB-radio.

– Politifolk sit mange timar i bil gjennom arbeidsdagen. Då er det klart at tilgang på radio er viktig. Det sier regionlensmann i Sogn, Arne Johannessen.

Onsdag slo NRK av sine FM-sendere i Sogn og Fjordane, samt Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene. Når også P4 og Radio Norge forsvinner fra FM til høsten, blir lokalradio det eneste politiet får inn i sine biler.

– Det er snakk om mellom 100 og 150 køyretøy som treng ei oppgradering, det opplyser bilansvarleg i politidistrikt Vest, Tatjana Knappen til NRK.

– Vi er midt i ei omorganisering med mange arbeidsoppgåver og mange nye i stillingar. Difor har dette kome i annen rekke, sier hun videre. Det er uklart når politiet får råd til å bytte ut sine bilradioer.

Kostnaden ved å installere DAB- radio er det regionskontorene som må ta, og lensmann i Nordfjord, Tormod Hvattum, sier det er en stor investering:

– Det dreier seg om fleire titusen kroner. Pengar som vi har lyst til å bruke på noko anna, sier han til NRK

LES HELE SAKEN PÅ NRK.NO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar