Tor Andersen mottar NOPAs formidlingspris 2018 Foto: NOPA
Radionyheter

Pris til Tor Andersen i Ordentlig Radio

Grunnlegger av Ordentlig Radio, Tor Andersen er tildelt NOPAs formidligpris for sitt arbeid med radio.

NOPA er foreningen for komponister og tekstforfattere og NOPAs formidlingspris gis til personer eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats for norsk musikkliv.

Tor Andersen, redaktør i Ordentlig Radio, fikk NOPAs formidlingspris for sitt «brennende engasjement for norsk musikk».

– Dette er definitivt en oppmuntring. Vi skal holde på videre, sier Tor Andersen i en pressemelding på NOPAs hjemmesider

– Tor Andersen har gjennom en årrekke har gjort en formidabel innsats for å løfte frem norsk musikk. I en tid hvor spillelister og algoritmer stadig får større plass, er det særdeles viktig å ta vare på de som lager god musikkjournalistikk, de som går i dybden og ivaretar det mangfoldet av musikk som skapes i Norge, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Prisen ble delt ut på NOPAs priskonsert 20. november på Chat Noir.

Den første formidlingsprisen ble delt ut i 2014. Tidligere vinnere er Erik Brataas, Josefine Visescene, Liv Reidun Gramstad og Erling Wicklund. Prisen består av et trykk av Ingrid Haukelidsæter.

Ordentlig Radio ble offisielt lansert i 2012, med målet om at det skulle spilles mer norsk musikk på radio. Det var flere som flokket seg rundt ideen, og flere i musikkbransjen ble med som medeiere. Blant annet var Ole Paus, DDE, Lars Lillo-Stenberg, Anita Skorgan og Terje Formoe med da radiokanalen startet.

STYRETS BEGRUNNELSE:

For å løfte det norske repertoaret er det fortsatt helt avgjørende at norsk musikk blir spilt på radio. I en tid der de store kommersielle aktørene ikke lenger har plikt til å spille norsk musikk, er det av stor betydning at andre aktører tar denne oppgaven. Helt siden 2014 har vi hatt en radiokanal som har tatt dette på ramme alvor. Dette er en kanal som spiller stort sett bare norsk musikk, og som setter musikkjournalistikken i høysete. Radiokanalen sender på DAB i Oslo og Akershus, på web og app og gir oss livesendinger med artister to ganger i uka. Kanalen har laget 530 én-timers dybdeintervjuer med plateaktuelle norske artister, de har laget 30 «Låtskriveren»-programmer, der fokuset er på nettopp låtskriving. Disse programmene har også blitt sendt i beste sendetid på NRK TV og NRK P1. Kanalen er drevet på rein dugnadsånd og med et brennende engasjement for norsk musikk.

Årets formidlingspris går til Ordentlig Radio og dets ildsjel, redaktør og daglig leder – Tor Andersen!

Ordentlig Radio er medlem av Norsk Lokalradioforbund

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar