Eivind Molde og Solveig Barstad på prisutdeling. Foto: Karoline Riise Kristiansen, NRK
Radionyheter

Prisvinner med solide røtter i lokalradio

Eivind Molde er blitt tildelt Kulturdepartementets nynorskpris for journalistar for 2020. Molde var en sentral person da Radio Alta ble startet. 

Eivind Molde jobber for tiden i NRK, der han altså har utmerket seg såpass at han fortjener årets nynorskpris.

Eivind var helt sentral da Radio Alta ble etablert på midten av 1980-tallet og var en meget respektert redaktør i den ferske kanalen, melder Altaposten, som også eier Radio Alta.

I begrunnelsen for at Molde er tildelt Kulturdepartementets nynorskpris for journalistar for 2020 står det blant annet:

– Prisvinnaren er ikkje av dei som stikk seg fram i utrengsmål. I over 30 år har denne smålåtne sogningen likevel gjort ein uvurderleg innsats for god journalistikk på nynorsk og godt språk generelt i NRK. Eivind Molde brukar eit klart og tydeleg språk og set nynorsk normaltalemål i høgsetet. Han lagar stoff til alle plattformer og har ei særleg evne til å framstille vanskelege forhold på ein enkel og forståeleg måte for den jamne lyttar, sjåar og lesar, heter det i begrunnelsen.

Kulturdepartementets nynorskpris for journalistar er på 75.000 kroner og ett kunstverk. Hensikten med prisen er å fremme bruk av nynorsk i media, eller som det står:

– Føremålet med prisen er å fremje bruk av nynorsk i media, og årleg ære ein dyktig journalist som brukar ein levande og god nynorsk, og som er eit føredøme for andre.

Årets pris ble delt ut under et lukket arrangement hos NRK på Marienlyst i Oslo, der Eivind Molde har sitt arbeidssted.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar