Leif Tore Surén i sending på Elverumsradioen. Foto: Mari Nyberget
Radionyheter

Prisvinner takker for seg etter 14 år

Leif Tore Surén takker for seg som programleder i Elverumsradioen. Han har ikke bare markert seg lokalt, men også nasjonalt. 

Surén startet sin radiokarriere på Elverum ungdomsskole med valgfaget «Praktisk prosjektarbeid»

– i 2002 startet jeg skoleradio via det interne calling-anlegget i klasserommene på skola. Dette var en av to skoleradioer jeg startet, for når jeg begynte på ELVIS (Elverum videregående skole) startet jeg også skoleradio der, forteller Leif Tore til lokalradio.no.

Etter dette ble det klart at han ønsket å drive med radio. Derfor søkte han seg inn på Digital medieproduksjon på Høgskolen i Hedmark. Etter ett år på studiet fikk de besøk av Thomas Mølstad, fra Radio Østlendingen, som fortalte litt om radiodriften.

– Jeg ble nysgjerrig siden Østlendingen har hovedkontor i Elverum dro jeg innom og etter en kort prat med Mølstad ble jeg introdusert for min nåværende redaktør Bjørn-Martin Brandett. Etter dette ble det mye samarbeid med han og i 2007 fikk jeg et eget radioprogram som gikk lørdager fra 11.00 til 13.00 som het «Lunsj med Leif», forteller Surén.

Leif Tore Surén under oppsetting av FM-sender i Folldal

Det er mange minner man sitter igjen med etter 14 år i en og samme radiokanal. Men den avtroppende programlederen trekker for fram 2013 da han vant Prix radio-prisen for Årets direktesending med direkteoverføringa av kampen hvor Elverum håndball vant seriegullet for første gang i deres idrettshistorie.

– Det å bli hedret av kollegaer med en slik gjev pris henger ganske høyt i karrieren min. Av de mer morsomme minnene må jeg si at det å sitte under skiheisen på Knettsætra i Trysilfjellet og avviklet radiobingo LIVE sammen med Bjørn-Martin, sier Leif Tore og fortsetter:

– Han leste tallene, jeg hadde teknikken og tok inn telefonsamtalene fra bingovinnerne. Alt fra bilen, som altså stod parkert under skiheisen hvor vi hadde koblet mixebordet rett inn i senderen etter at internettilgangen fra studio gikk ned bare timer før bingoen skulle starte.

Leif Tore Surén, Elverumsradioen. Foto: Kyrre Dahl

– Et annet minne som dukker opp er når vi skulle sette opp ny FM-sender i Steimoegga i Folldal kommune. Øverst i en hoppbakke skulle vi grave (for hånd) ut et hull til mastrøret som vi i tillegg skulle feste til senderbua, som forøvrig for anledningen var et hundehus. Vi hadde ikke spade eller spett, men steiner og veldig møkkete klær noen timer senere.

Gjennom 14 år har Surén ledet utallige sendinger og ikke minst har kommentert mer enn 400 håndballkamper for det lokale suksesslaget Elverum:

– Jeg har så mange sendinger at jeg har mistet tellinga, og har kommentert tett oppunder 400 håndballkamper både nasjonalt, men også internasjonalt gjennom Elverum håndballs deltakelse i Champions League. Jeg har vært i Barcelona og fått sett den mektige fotballstadion der, og vært i Kiev, Ukraina og kommentert håndball fra en ishockeyhall i et kjøpesenter. I tillegg vært med å sette publikumsrekord for all innendørs idrett i Norge, hvor Elverum møtte selveste Paris Saint-Germain i Håkons Hall på Lillehammer. Det var det hele 12.377 tilskuere!, sier Leif Tore.

Fra venstre Morten I. Schei, Leif Tore Surén og Bjørn-Martin Brandett. Foto: Hedmarksradioene

Han går nå over i en jobb hos mobiloperatøren Ice, men utelukker ikke at han dukker opp igjen i en radiokanal, høyst trolig Elverumsradioen:

– Ellers må jeg få lov til å rose alle mine kollegaer som jeg har jobba sammen med oppigjennom åra jeg har drevet med radio. Det er 14 år jeg ikke kunne vært foruten og jeg er takknemlig for alt jeg har fått være med på og en del av.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.