Haugesund 18.12 2020 Målfrid Eide i studio på Radio 102, sammen med Eivind Kallevik og Thor Magnar Thorsen Foto: Alfred Aase - Haugesunds Avis
Radionyheter

Radio 102 ga over 100 000 kr til kreftomsorgen

Målfrid Eide i Kreftomsorg Rogaland fikk seg en gledelig overraskelse på direkten under frokostshowet på Radio 102 i dag tidlig.

Eide er kreftsykepleier, og familieterapeut i organisasjonen Kreftomsorg Rogaland. Hun stilte opp til det hun trodde var et intervju på lokalradioen i Haugesund om kreftomsorg, men på direkten dro programlederne Eivind Kallevik og Thor Magnar Thorsen fram en sjekk.

– Vi inviterer gjester hver fredag i tippeligasesongen, hvor de får fylle ut en oddskupong. I løpet av de siste to og et halvt årene har gjestene oppnådd en samlet gevinst på over 104.000 kroner. Gevinsten gir vi til en foreningen som vi mener fortjener det, og vi kom fram til at Kreftomsorg Rogaland er noe av det beste vi kan støtte, forklarer Kallevik da han trekker fram sjekken.

– Så utrolig flott. Herlighet. Dette visste jeg ingenting om, uttrykker en overrasket og begeistret Eide.

– Det skal ikke være noe problem å finne noe å bruke disse pengene på. Dette betyr så mye. Når vi går inn og hjelper en familie som er rammet av kreft, legger vi til rette for samtaler, klassebesøk, barnehagekurs og mye mer. For én familie bruker vi cirka 20.000 per år. Dette kommer til å hjelpe mange familier, beskriver Eide.

Hun supplerer med at gaver og beløp som dette gjør at de klarer å drifte organisasjonen.

– Vi er avhengig av sånne bidrag. Nå fikk vi faktisk akkurat 100.000 kroner fra Karmøy kommune også, men ellers pleier det å være lite kommunal støtte. Tusen takk. Dere er gode. Fantastisk, sa Eide.

Den største gevinsten stammer fra karmøybuen og Vards toppscorer, Erling Flotve Myklebust. Hans kupong sikret rundt 16.000 kroner, ifølge Haugesunds Avis.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.