Radionyheter

Radio 102 går for Sunnhordland

En av landets mest populære lokalradioer, Radio 102, utvider i disse dager sitt dekningsområde. Radio 102 har tatt Haugesund og Karmøy med storm, nå er det Sunnhordland som står for tur. 

I disse dager settes det opp en lokal DAB-sender på Midthaugen utenfor Leirvik sentrum. Dette blir den første lokale DAB-senderen i Sunnhordland og dermed kan også de som bor i dette området få inn Radio 102.

Radio 102 har vært en suksess både lyttermessig og økonomisk gjennom mange år med dekningsområde Haugesund og Karmøy. Nå utvider man altså til naboregionen Sunnhordland:

– Dette er et område vi ikke har hatt god dekning på FM så det skal bli spennende å se om vi også kan få et visst fotfeste i denne regionen, sier ansvarlig redaktør i Radio 102 Thor Magnar Thorsen i et intervju med Stord24.

Sunnhordland er på ingen måte et helt nytt område for Radio 102, forklarer Thorsen i intervjuet:

– Jeg tror folk på Stord som hadde hørt på Radio102 i løpet av en måned hadde blitt overrasket over hvor mye stoff vi har fra Sunnhordland. Thorsen trekker særlig fram musikklivet, der kanalen har hatt studio-konserter med både Bastard og Shanty-koret i sine radiosendinger.

Radio 102 har lenge hatt svært gode lyttertall og kan glede seg over økning på de siste lyttertallene for første kvartal 2017.

– I løpet av en uke er det 40 % av befolkningen i vårt dekningsområde som hører på Radio 102 og i løpet av en måned hører halvparten av alle i Haugesund og Karmøy på Radio 102 (50%), sier Thorsen til lokalradio.no

I juni slukker NRK sine FM-sendinger i Rogaland. De riksdekkende kommersielle radiokanalene (P4 og Radio Norges kanaler) slukker sine sendinger i september.

. – Jeg tror ikke vi kommer til å doble lytteroppslutningen her lokalt, men at FM-slukkingen kan gi oss et ytterliggere løft er jeg helt sikker på, sier redaktør i Radio 102, Thor Magnar Thorsen.

Radio 102 sender i dag både på DAB, FM og internett og skal fortsette å sende på FM, akkurat som i dag, i minst 5 år til.

– Samtidig utbygges det lokale DAB-nettet med stadig flere sendere og vi satser på at i løpet av året vil vi ha minst like god dekning på DAB som vi har på FM, sier Thorsen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar