Radionyheter

Radio 102 har lansert nye nettsider

Radio 102 som er er en av Norges mest populære lokalradiostasjoner har nylig lansert nytt hjem på internett.

På grunn av stadig økende bruk fra mobile enheter og nettbrett har kanalen laget et nettsted som strekker seg eller krymper automatisk for å tilpasses alle typer enheter. Radio 102 har en omfangsrik innholdsproduksjon og publiserer de aller fleste redaksjonelle saker også på nett.

– Det var viktig for Radio 102 å få nye nettsider med responsivt design. Det er noe både vi, lyttere og annonsører har etterlyst. Vi ser at 70-80 prosent av trafikken på nettsidene nå gjøres fra mobil eller nettbrett. Da er responsivt design et must. I tillegg ønsket vi å fokusere mer på lydsakene på de nye nettsidene. Det er lyd vi holder på med på radio og da må det ha en sentral plassering også på våre nettsider. Det føler vi vi har fått til nå. Tilbakemeldingene er i alle fall gode så langt, selv om vi ikke er 100 prosent ferdige med alle funksjoner enda, sier ansvarlig redaktør for Radio 102 Thor Magnar Thorsen til lokalradio.no.

Den nye siden er proppfull av egenutviklet funksjonalitet, blant annet automatisk genererte topplister for musikk, spillelister med søkbart arkiv og en stilfull presentasjon av kanalens sendeplan.

– Det var det viktig for oss at mange funksjoner er automatiserte slik at vi slipper å eksempelvis legge ut spillelister og sendeplaner flere steder. Nå laster vi alt opp i en operasjon og så sørger «systemet» for at dette implementeres automatisk på de nye nettsidene. På den måten sparer vi tid og kan konsentrere oss om å lage radio og ikke bruke mer tid enn nødvendig på nettsider, sier Thorsen.

Du kan besøke Radio 102s nye nettsider her

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar