Eivind Kallevik og Thor-Magnar Thorsen FOTO: Radio 102
Radionyheter

Radio 102 med egen vri på Corona-virus

Programlederne i morgensendingen på Radio 102 synes ikke at corona-smitte er for alvorlig å spøke med og har derfor laget sin egen vise om covid-19.

Det er mye snakk om Corona-viruset covid-19 i alle medier, også i lokalradio. Radio 102 i Haugesund har gått litt lenger enn andre og produsert en egen sang til “ære” for viruset. Sangen ble fremført i morgensendingen Din Morgen i går. Det hele med humor, selvfølgelig.

HER KAN DU HØRE SANGEN

– Sangen lagde jeg egentlig litt på sparket, fordi vi fikk med oss at en vietnamesisk sang gikk sin seiersgang på det sosiale mediet TikTok. Den handlet om hvordan man på best mulig måte skulle hindre smitte ved hjelp av håndvask osv, og da utfordret min kollega Monica meg til å lage noe lignende på norsk. Det sier Eivind Kallevik, som er en av programlederne i Din Morgen.

– Så begynte jeg på en slags “husk å vaske hendene”-sang til melodiene til både “Dyrene i Afrika” og “Bamses Fødselsdag”, men kom aldri noen vei med det. I stedet begynte jeg å drodle med den svært kjente FK Haugesund-supporterlåten “Connys Englar”, som hele Haugalandet har et forhold til. Da skrev jeg rett og slett bare litt om på teksten, og det ble mer en satirisk fremstilling av en tenkt situasjon der Haugesund by er mye hardere rammet av coronaviruset enn det den er i realiteten, sier Kallevik til lokalradio.no.

Eivind Kallevik har i 10 år vært programleder i Radio 102s morgensending Din Morgen, sammen med Thor-Magnar Thorsen. Han beskriver seg selv som ingen sterk sanger akkurat, men liker å dikte litt og å være kreativ for å lage underholdende radio.Han mener at dette smittsomme viruset absolutt ikke er for alvorlig å spøke med, snarere tverimot:

– Vi lager radio for å opplyse og informere, men også for å underholde og forhåpentligvis lyse opp hverdagen litt for de som hører på oss. Vi tar corona-sakene på alvor i nyhetssammenheng, men i vår morgensending “Din Morgen” har vi særlig fokus på å være litt løse i snippen. I disse dager er alt av både riks- og lokalmedier tapetsert av store overskrifter  om coronaviruset, om nye smittetilfeller, om forholdsreglene en må ta og hvilke tiltak som gjøres her og der. Samtidig går helsemyndigheter både sentralt og lokalt ut og bedyrer at vi på ingen måte må krisemaksimere, hamstre dagligvarer i tilfelle karantene eller bidra til kollektiv panikk. Da tenker jeg at det må være rom for litt skråblikk og satire om en tenkt situasjon der hele byen kneler for coronaviruset, sier morgenverten.

Han forteller at Radio 102 har fått massiv respons fra sine lyttere og Facebook-følgere på den humoristiske vinklingen i sangen, og ikke en eneste negativ reaksjon foreløpig.

– Jeg tror folk trenger litt humor oppi alt alvoret, avslutter Kallevik.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar