Radionyheter

Radio 102 regner med flere lyttere

Radio 102 i Haugesund har allerede godt med lyttere, men tar gjerne imot flere når NRK i dag stenger sine FM-sendere i Rogaland, samt også i Hordaland, Agder-fylkene og Sogn og Fjordane. 

NRK fortsetter ufortrødent sin planlagte FM-slukking, og vil i løpet av året ha slått av alle sine FM-sendere. I dag er det Sør- og Vestlandets tur. NRK forsvinner i dag, mens P4 og Radio Norge stenger sine FM-nett til høsten.

Det er mange optimister blant lokalradioene som fortsetter å sende på FM i mange år fremover. Redaktør Thor Magnar Thorsen i Radio 102 er en av dem:

– FM er fremdeles den desidert største og viktigste plattformen for radio per i dag og da finner vi det rart at NRK og etter hvert også P4 og Radio Norges kanaler gjøres utilgjengelig for lyttere flest. Men dette er som kjent en ønsket slukking fra i alle fall ledelsen i NRK, P4 og Radio Norge og jeg håper for deres del at de ikke kommer til å angre på den avgjørelsen, sier Thorsen

– Vi har hele tiden ment at all radio burde gjøres og holdes tilgjengelig på alle plattformer og er glad for at i alle fall Radio 102 fortsetter på FM i overskuelig fremtid. I tillegg sender vi naturligvis på både DAB og nettradio.

For lytterne på Haugalandet vil det bety at den største kanalen målt i ukentlig lytteroppslutning uansett fremdeles vil bli å finne på FM-båndet:

– Det er vi naturligvis glad for, og alle de lytterne som nå ikke lenger vil kunne høre på NRK og i september heller ikke får inn P4 og Radio Norges kanaler er naturligvis hjertelig velkomne til oss, sier Thorsen til lokalradio.no.

– Vi håper naturligvis at alle de som i dag ikke har DAB-dekning i bil, hjemme, på hytta, på jobben, i garasjen eller i båten nå vil kunne glede seg over at Radio 102 fremdeles er tilgjengelig på FM slik vi har vært siden 1985 og fortsatt vil være i mange år fremover. Dette gjelder både de som velger å ikke anskaffe seg en ny DAB-radio og ikke minst alle de som finner DAB-dekningen for dårlig der de bor eller ferdes.

I de områdene hvor rikskanalene allerede har slukket sine FM-sendere, melder flere lokalradioer om økt oppslutning og Thorsen regner med at det samme skjer i Haugesund og Karmøy, der Radio 102 sender:

– Det både tror og håper jeg at lytterne på Haugalandet også vil gjøre. Vi vil i alle fall stå på alt vi kan for å levere et best mulig produkt til både gamle og nye lyttere enten de velger å fortsatt høre på oss via FM-båndet eller på DAB eller nett.

Radio 102 kommer ikke til å gjøre noen endringer i sitt sendetilbud i forbindelse med at NRK slukker sine FM-sendere i sitt område.

De aller fleste lokalradioene i Norge fortsetter å sende på FM minst fram til 2022. Noen få kommersielle lokalradioer i storbyene får ikke lov til å fortsette på FM fordi Stortinget frykter at de kan ta lyttere fra NRK.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar