Skjermdump
Radionyheter

Radio 102 treffer godt lokalt

 – Både lyttertall og oppmerksomheten vi opplever i disse dager er en klar indikasjon på at vi treffer folk på Haugalandet, sier Thor Magnar Thorsen i Radio 102, etter å igjen ha kapret førsteplassen på Lokalradio Topp 15.

Radio 102 hadde en daglig oppslutning på 25 % i tredje kvartal i år og er dermed den mest populære lokalradioen i Norge. Tallene som brukes viser daglig oppslutning i prosent i egendefinert område for hver lokalradio, i et glidende snitt for de fire siste kvartal.

 – Fra og med første kvartal 2020 har vi utvidet vårt spørreområde slik at Radio 102 nå blir målt i hele konsesjonsområde vårt. Det vil si at lytterundersøkelsen nå blir foretatt i Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Bokn og Utsira, forteller ansvarlig redaktør Thor Magnar Thorsen.

Tallene for tredje kvartal kom 20. oktober og viser  hver fjerde Haugalending hører på Radio 102 hver eneste dag. I antall lyttere betyr dette at 22.000 personer hører på Radio hver eneste dag.

I løpet av en uke når Radio 102 42,5 prosent av Haugalendingene og ser man på tallene for en hel måned viser undersøkelsen at lokalradioen, med studio i Haugesund, treffer over halvparten av de som bor i de kommunene som undersøkelsen omfatter.

I slutten av oktober går Prix Radio av stabelen. I tillegg til at dette er den største fagkonferansen for radio i Norge (både riks- og lokal) skal det også deles ut priser i en rekke kategorier. Her har Radio 102 tidligere vunnet pris for «Årets lokalradio» (både i 2018 og 2019) og «Årets radioøyeblikk» i 2018.

I år er lokalradioen også nominert i en rekke kategorier. Morgensendingen «Din Morgen», er nominert i kategorien «Årets Radionavn». 

Radio 102 er også nominert i flere andre kategorier. Dette er «Årets lokalradio», «Årets intervju» og «Årets lokale radioprogram». De to siste nominasjonene er det programleder Monica Thorsen som innehar. Prix Radio går av stabelen den 30. oktober.

– Til tross for både fantastiske lyttertall og stor glede over nominasjoner er det en tøff jobb å drive lokalradio i Norge. Radio 102 ble, som mange andre bedrifter, hardt rammet av koronakrisen i mars. Omsetningen falt og vi ble nødt til å redusere aktiviteten i en periode. Nå ser vi fremover og håper og tror at næringslivet er i ferd med å ta seg opp og at 2021 blir preget av vekst og optimisme, sier redaktøren.

– Radio 102 er i alle fall klare til å hjelpe kunder og samarbeidspartnere med å nå ut til potensielle kunder. Både lyttertall og oppmerksomheten vi opplever i disse dager er en klar indikasjon på at vi treffer folk på Haugalandet. Radio 102 støtter lokalt næringsliv i oppfordringen om å handle lokalt og vår oppfordring til lokalt næringsliv er også å annonsere lokalt, sier Thorsen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar