Leder i Radio 3,16 Margrethe Sunnarvik Tveit sammen med redaktør Wiggo Skagestad (Foto: Radio Filadelfia)
Radionyheter

Radio 3.16 utvider i sitt andre år

Radio 3.16 kan feire ett år på lufta og satser på å nå stadig flere lyttere via lokal DAB. 

– Vi har Nord-Norge på planen, og venter på å komme på i Bodø, Tromsø og Bardufoss. Det samme gjelder Romsdal og Hadeland. Når vi er oppe og går der, har vi nådd målet om ca 70% dekning av Norges befolkning. Det sier daglig leder Margrethe Tveit. Hun forteller at de  kommer til å vurdere nye områder, men foreløpig er det ingen planer om ytterligere utvidelser.

Radio 3.16 sender nå i Akershus, Kongsberg/Drammen/Eiker, Solør/Hedemarken, Østfold, Vest-Agder, Rogaland/Sunhordaland, Sør-Trøndelag, Aust-Agder, Østerdalen, Vestfold, Grenland og Sunnmøre.

Den kristne radiostasjonen startet opp 19. April 2017 som en sammenslutning av lokalradioer som tidligere sendte på FM. Tveit forteller at de har gjort mange ulike erfaringer i det første leveåret som har ført til endringer under veis:

– Vi begynner å finne formen Det har vært en bratt læringskurve for oss alle sammen, overgangen fra å være en liten lokalradio med nisjekonsesjon på delt FM-frekvens til en 24/7 «nasjonal»-kanal har vært stor, spennende, arbeidskrevende og veldig moro!, forteller Tveit.

– Vi startet med kun en direktesendt morgensending, i samarbeid med God Radio. Ved nyttår ble vi enige om å avslutte samsendingene, og har siden økt både bemanning og programproduksjon.

I dag har vi direktesendt “God Morgen» 07:00-09:00 og «Ettermdidag»15:00-17:00 med to programledere i studio, i tillegg til at vi sender 3,16 formiddag, og 3,16 tidlig ettermiddag med en vert som følger gjennom dagen. Over sommeren skal også «Grytidlig» på plass, med timen fra 06:00-07:00.

Radio 3.16 er en kristen kanal, med mål om å lage en radio som er aktuell og relevant også for de som ikke går i kirka hver søndag.

– Vi tar opp samfunnsspørsmål, prøver å snakke ærlig om livet, og formidle tro på en hverdagslig måte, og spre glede gjennom dagen til våre lyttere, sier daglig leder til lokalradio.no.

– I sommer skal vi ut på turne med «Radio 3,16-bussen» og besøke stevner og leire rundt i den sørlige delen av landet, med sommer-radio fra de ulike stedene, forteller Tveit.

Det blir også en ny medarbeider i Radio 3.16 fra 1. August, da begynner Gunnhild Aksnes Kristiansen som programleder. Hun kommer fra Radio Sunnmøre og fra før er det 6 programledere i ulike stillingsbrøker pluss teknisk personell.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.