Radionyheter

Radio 4 fratatt konsesjonen

Lokalradioen Radio 4 Harstad ble lagt ned etter bare få måneders drift. Nå er konsesjonen formellt slettet av Medietilsynet. 

Radio 4 var en lokalradio med konsesjon i Harstad, Ibestad, Bjarkøy og Kvæfjord. Radiokanalen kom på lufta i september 2014, men hadde sin siste sending allerede 13. februar i 2015.

Radio 4 Harstad må ikke forveksles med Radio Harstad som, etter det lokalradio.no kjenner til, lever i beste velgående.

I et brev fra mai i år har Medietilsynet offisiellt bekreftet av konsesjonen opphører:

– Medietilsynet bekrefter med dette at Radio 4 AS’ innholds- og senderanleggskonsesjon til drift av allmennradio i område 18-01, for perioden fra 25. april 2014 til 31. desember 2016, med konsesjonsnummer 3711 og stasjonsnavn Radio 4, ble slettet med virkning fra dagens dato, står det i brevet.

Daglig leder og styreleder Knut Ivar Mikalsen var stor optimist da lokalradioen startet og uttalte i september 2014 dette til Harstad Tidende:

– Vårt mål er å ta tilbake radiolytterne. Radio Harstad er veldig smal og for ungdom. Vi skal ikke konkurrere mot dem. Radio 4 blir en radio for voksne med de fra 25 år og oppover som målgruppe.

Ifølge firmaet Vizuelli, som laget logoen til Radio 4, se ovenfor, var Hålogaland Avis involvert i etableringen av lokalradioen.

Det har ikke lykkes lokalradio.no å få noen kommentar fra ledelsen i Radio 4, men som man ser er det også lenge siden siste sending.

Det som er klart er at økonomien i det første året ikke var bra, med en omsetning på bare 50 000 kroner

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar