Børge Einvik og Torbjørn Elvenes
Radionyheter

Radio 8000 er tilbake

Radio 8000 var en populær lokalradio i Bodø som ble lagt ned på 90-tallet. Nå dukker navnet opp igjen, med flere av de samme personene bak, og det skal lages radio!

Radio 8000 er denne gangen ikke en lokalradio med konsesjon, men derimot et produksjons-selskap som lager sendinger for radio. Fire av de tidligere medarbeiderne i Radio 8000 er nå i sving med å lage Fredagsmagasinet på FM8000.

Når Fredagsmagasinet sendes på lokalradioen i Bodø førstkommende fredag ettermiddag er det over 20 år siden befolkningen i Salten har hørt stemmene til Lars Nicolaysen og Torbjørn Elvenes.

Når attpåtil Børge Einvik har produsert radiomagasinet og Jonny Gulbrandsen huser programmet gjennom FM8000 er ikke mindre enn fire av de tidligere medarbeiderne i gamle Radio 8000 i sving, skriver nettstedet Bodonu.no, som henviser til en pressemelding.

Det beskrives som en kulturbegivenhet i Salten at disse gutta er tilbake på eteren. Jonny Gulbransen i FM 8000 beskriver hendelsen som både moro og interessant.

Produsent Børge Einvik kan fortelle om ei travel tid fram til realisering av Fredagsmagasinet.

– Alle som har drevet med radio vet at noe med det vanskeligste man gjør er å lage et radiomagasin. For det første er det tidkrevende og ikke minst ressurskrevende, forteller Einvik i ei pressemelding.

– Fredagsmagasinet er et radioprogram tilpasset organisasjoner og næringsliv i Salten. Vi har forsøkt å finne fram til interessante deltakere som er med å forteller noe om mangfoldet i området, legger Einvik til.

Radio 8000 er et produksjonsselskap med ambisjoner om å lage mer enn et fredagsmagasin. De er allerede i dialog med flere lokalradioer i Nord-Norge.

– Fredagsmagasinet er et prøveprosjekt der vi vil produsere fire programmer i første omgang. Blir responsen bra fra næringslivet i Salten fortsetter vi, forteller Elvenes

OM HISTORISKE RADIO 8000 (Kilde: Wikipedia):

1 mars 1984 var det første møtet angående å starte en nærradio i Bodø. Den het først Radio Bodø, men dette måtte skiftes etter protest fra skipsradioen i Bodø som het Bodø radio. Nytt navn ble Radio 8000 med utgangspunkt i postnummeret. Navneendringen skjedde på et møte allerede 24 april 1984. Første sending skjedde 31 august 1985.

Nærradioen Radio 8000 holdt først til i Rødbrakka på Rønvikveien. Her var det studio og kontorer, helt til radioen ble flyttet til lokaler i Hålogalandsgata i Bodø Kulturhus. Her var radioen helt til den ble nedlagt i 1993. Radio 8000 var en andelsdrevet radio hvor en rekke lag og foreninger hadde sine sendinger enten de var ukentlig eller mer sporadiske. Etter hvert opparbeidet Radio 8000 seg en fast stab som sto for daglige sendinger i tillegg til andelssendingene.

Flere fra den faste staben startet sin radiokarriere her for senere å havne i NRK Nordland og i andre journalistiske medier.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar