Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Radio Bø får lån av kommunen

Radio Bø SA får omgjort et midlertidig lån på 300.000 kr til kommunalt lån, med sikkerhet i bankbygget på Vinje.

Lånet er avdragsfritt i tre år, deretter nedbetales det over sju år med like store månedlige avdrag. Rente betales månedlig med 3,5 prosent i hele låneperioden. Det melder bladet Vesterålen.

Radioen budsjetterer med 3,5 millioner kroner i inntekter i 2017, og at ved å utvide nedslagsområdet til også å omfatte Ofoten og Lofoten, vil inntektene øke til 6 millioner kroner i løpet av seks års tid, opplyser Radio Bø i forbindelse med saken.

Det midlertidige lånet på 300.000 ble opprinnelig gitt da kommunestyret behandlet 2017-budsjettet, som forskuttering av et tilskudd radioen nå har fått fra Medietilsynet.

Radio Bø har startet byggingen av lokalt DAB-sendenett for Vesterålen, Lofoten og Ofoten.

– Vi har nå første sender på lufta. På grunn av behov for nærhet ved utprøving er denne senderen plassert på Steine i Bø. Dermed kan du nå høre Radio Bø på DAB i områdene Steine, Straume, Søberg og Skårvågen, sier styreleder i Radio Bø, Arne Osnes. Han har tidligere sagt til lokalradio.no at lokalradioen vil fortsette utbyggingen i 2017 og i 2018, i alle konsesjonsområdene.

– I løpet av 2017 regner vi med å ha betydelig dekning over DAB-nett i Vesterålen, og for noen områder i Lofoten og Ofoten. Under utbyggingsperioden vil vi tilpasse og utvide programinnhold til å dekke også de nye områdene. Vi ønsker å lage gode lokalradiosendinger som er av interesse for lyttere i alle de tre regionene, sier Osnes.

Radio Bø vil fremdeles sende lokalradio på FM-nettet, så lenge myndighetene gir tillatelse til dette, og i alle områdene som har dekning i dag.

– Med vår nye satsing også på DAB-radio, håper vi våre lyttere vil være fornøyd med å ha tre valgmuligheter for å høre på våre sendinger. Og vi ønsker nye lyttere, i alle tre konsesjonsområder, velkommen til daglige lokalradiosendinger fra Radio Bø, forteller Osnes.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar