Foto: Radio Bø
Radionyheter

Radio Bø fortsetter på FM, satser også på DAB

Glem FM-slukkingen og hør på lokalradio! Alle lokalradioene i Nordland fortsetter å sende på FM, minst fram til 2022. Det er bare riks-kanalene NRK, P4 og Radio Norge som i dag skrur av sine FM-sendere. 

Radio Bø er en av mange lokalradioer du fortsatt kan høre på, uten å måtte bruke en krone på ny radio. Lokalradioen for Vesterålen fortsetter uavbrutt å sende på FM, sammen med de fleste andre lokalradioer i Norge. Lokalradioene har fått konsesjon til å sende på FM ut 2021, men det er ikke avgjort om FM-nettet skal slukkes etter dette.

Men, siden mange nå anskaffer seg DAB-radio, satser også mange lokalradioer på å sende også via DAB. Radio Bø er en av disse og de ber trofaste lyttere og næringsliv om hjelp for å starte digitale sendinger. Denne meldingen er lagt ut på lokalradioens hjemmeside:

VIL DU HJELPE RADIO BØ MED Å BYGGE DAB-SENDENETT FOR NORDRE NORDLAND?

Radio Bø har fått konsesjon for DAB-sendenett for Vesterålen, Lofoten og Ofoten. Dette er et skikkelig løft for en liten lokalradio. Samlet investering 4,3 mill. kr over tre år.
<div class=”text_exposed_show”>

Dette sendernettet vil kunne benyttes av alle andre lokalradioer i disse områdene.Vi i Radio Bø tror dette skal være mulig, men vi trenger hjelp fra lyttere, bedrifter og gjerne fra kommuner.

Vi håper du vil gi ditt bidrag, alle beløp hjelper! Da kan du overføre ditt beløp til bankkonto 4570.13.55737, eller du kan bruke VIPS til 04050. Da kan vi sammen sikre at også Nordre Nordland vil ha gode lokalradioer i fremtiden.

Foreløpig mål er å nå kr 500.000 første år. Mye penger, men mange små beløp blir et stort beløp.

TUSEN TAKK FOR DITT BIDRAG

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar