Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Radio Bø kommer snart til Lofoten og Ofoten

Radio Bø satser millioner av kroner på utvidet dekningsområde og får snart opp DAB-sendere i hele konsesjonsområdet. De håper på større inntekter og regner med å produsere mer innhold. 

Radio Bø er ikke lenger lokalradio bare for Bø i Vesterålen. Nå ekspanderer lokalradioen og har planene klare  for å nå ut til lyttere i to nye regioner.

I dag er det mulig å høre Radio Bø delvis på Lofast, og litt i Laukvik, der signalene kommer inn fra senderen på Steine. Ved å sende fra Skrova, vil Radio Bø dekke mesteparten av Lofoten.– Det betyr mange flere lyttere, som igjen betyr mer inntekter når det gjelder både bingo og reklame, sier daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen til VOL.

Går alt etter planen får Radio Bø også opp en sender i Narvik i løpet av sommeren. Dermed kan lyttere i Ofoten også få inn lokalradioen. Det mest aktuelle stedet å plassere den senderen, er på Veggfjellet, som ligger mellom Herjangen i Narvik og Bogen i Evenes, ifølge Vesterålen Online.

Radio Bø har blitt innvilget konsesjon for lokal DAB i Lofoten, Ofoten og Vesterålen. Styreleder i Radio Bø, Arne Osnes, sier at de vil bygge ut området trinnvis

– Når vi har gjort det, vil vi ha dekning i vesentlige områder av Lofoten og Ofoten. Vi vil fortsatt ikke være helt i havn, men på god vei, understreker Osnes.

Lokalradioen regner med å investere så mye som to og en halv millon kroner på å få opp lokale DAB-sendere, men mener at det vil lønne seg på sikt:

– Det meste er finansiert. Vi har fått tilskudd fra Medietilsynet og har også brukt en del egenkapital. Det koster steikandes mye, men skal vi levere det lytterne ønsker og å opparbeide et godt omdømme, må vi gjøre det som kreves, sier Osnes til VOL.

Både han og redaktøren håper på større inntekter innen radiobingo og reklame som følge av utvidelsen. Det kan bety at det også blir forandringer i programinnholdet:

– Per i dag er programinnholdet i hovedsak vesterålsrelatert, noe som kanskje ikke er så spennende for innbyggerne i Gressvika. Vi må derfor ha innhold som sier noe om hverdagen til lyttere i Lofoten og Ofoten også, sier Osnes til nettstedet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar