Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Radio Bø vurderer å skifte navn

I forbindelse med etableringen av et lokalt DAB-nett vurderer Radio Bø å skifte navn, kanskje til Vesterålsradioen. 

Radio Bø har fått konsesjon for lokal DAB for Vesterålen, Lofoten og Ofoten. Dette innebærer at kanalen etter hvert vil nå mange flere lyttere enn de gjør på FM-nettet i dag.

– DAB dekker store områder. Og når vi etter hvert når ut til hele Vesterålen, Lødingen, Ofoten og Lofoten, vil det være naturlig å vurdere et annet navn som står bedre til dekningsområdet, så får vi se. Det sier daglig leder i Radio Bø, Ted Ivar Paulsen til VOL.

Paulsen påpeker at det ikke er bestemt noe navneskifte foreløpig og at Radio Bø kan også kan forbli hetende Radio Bø. Dersom det blir forandring, vil det trolig bli Vesteråls-orientert:

– Det har blant annet vært snakk om Vesterålsradioen. Det kan også hende, uten at jeg husker det for sikkert, at Radio Vesterålen har blitt nevnt, sier radiolederen.

– Meningene er også mange blant lytterne. Enkelte har for eksempel spurt oss om hvorfor vi ikke har endret navn allerede når vi har blitt såpass store. Men det er nok enda flere som mener av vi må holde på navnet siden det har blitt en så innarbeidet merkevare, forklarer Paulsen til Vesterålen Online.

Spørsmålet om navneskifte har vært oppe tidligere i Radio Bø. Da saken var tema på et ekstraordinært årsmøte i 2013, gravla de diskusjonen om et eventuelt navneskifte, da mange av eierne hadde sterke følelser for navnet, ifølge avisa.

HER KAN DU LESE MER OM SAKEN I VOL.NO

Radio Bø er en av mange lokalradioer i Nordland som fortsetter å sende på FM til minst 2022. Det er bare NRK, P4 og Radio Norge som har slått av sine sendere på FM.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar