Johannes Ølfernes (liggende foran) fikk fast jobb i Radio Metro etter mediepraksisåret på Danvik. FOTO: Danvik Folkehøyskole
Radionyheter

Radio er fortsatt drømmejobben

Radioklassen hos Danvik folkehøyskole har vært på besøk hos flere radiostasjoner i Oslo. Her finner man flere som drømmer om å jobbe i radio!

Turen er en av flere i løpet av skoleåret og hensikten er at radioelevene skal få et innblikk i hvordan de forskjellige radiokanalene jobber og også bli kjent med de som jobber i bransjen.

– Disse turene hvor vi besøker bedriftene gir meg virkelig motivasjon til å jobbe videre med radio for vi møter mange folk som begynte karrieren sin på Danvik!, sier radioelev, Sofie Kårstad, som synes det er gøy å se at Danviks praksisår funker. Klassevenninne, Tiril G. Pettersen er enig.

– Jeg føler meg rett og slett foret med håp etter en sånn dag. For vi har sett at det er realistisk å få en fot innenfor bransjen, og kanskje til og med fast jobb, rett etter Danvik, sier hun.

Radiolinja besøker alle de store radiokanalene i løpet av året og på torsdag gikk turen til P4, NRJ og Radio Metro.

Aasmund S. Nordgaard er radioelev i år og han er nok over gjennomsnittet interessert i radiohistorie og hva som skjedde da vi gikk over til DAB, ifølge han selv. Og da den ivrige radioeleven kom til Radio Metro ble han litt starstruck!

– På Metro møtte vi jo radiolegenden og nylig avtroppende sjefen, Svein Larsen, som er spesielt kjent for å være en FM-forkjemper. Siden jeg var 12 år har jeg drømt om å jobbe med radio og det var skikkelig stas å få komme inn på kontoret til den gamle sjefen og diskutere litt radiopolitikk!, sier Nordgaard.

På Radio Metro møtte elevene også Johannes Ølfernes som er produsent og programleder for Metros morgenprogram. Han gikk på Danvik i 2016/17 og gjorde som flere andre; tok mediepraksisåret på Danvik, jobbet beinhardt og fikk fast jobb etterpå. I tillegg til Johannes er så mye som halvparten av redaksjonen på Metro tidligere Danvikelever!

Kilde: Utdrag fra Danvik folkehøyskoles hjemmesider Gjengitt med tillatelse

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar