Illustrasjon. Foto: Pixabay
Radionyheter

Radio Fitjar legger ned sine sendinger

Årsmøtet i Radio Fitjar har vedtatt å legge ned lokalradioen. Digitaliseringen av radio nevnes som begrunnelse for nedleggelsen.

Radio Fitjar er en lokalradio som holder til på Stord i Sunnhordland. Det er flere kristne organisasjoner som står bak lokalradioen, med konsesjon for sending i Fitjar kommune. De første sendingene var i 1993.

Årsmøtet i Radio Fitjar vedtok mandag å legge ned radioen som fortsatt sender på 105,9 Mhz i FM-bandet, melder Fitjarposten.

Årsaken til nedleggelsen skal være den nye situasjonen som har oppstått etter at DAB-nettet har tatt over, skriver avisa. Det betyr at man nå får inn lokalradioer som Radio Gnisten, P7 og Kristen Radio Vest også på Fitjar.

Mange av disse sender mye av det samme programtilbudet som Radio Fitjar. I tillegg mangler lokalradioen folk til å produsere flere lokale programmer. Det er uklart når siste sending går på lufta:

– Me veit ikkje heilt kor lang tid avviklingsprosessen vil ta. Men det vert i alle fall i løpet av året, og me kjem tilbake med nærare orientering om dette når me veit meir, sier styreformann Sigmund Sætre, til fitjarposten.no.

I fjor fikk radioen hjelp av andre lokalradioer til å skaffe seg en ny sender, så utstyret er det ikke noe å si på. Radio Fitjar trengte ny sender og får nå en gratis FM-sender av Radio Sunnhordland, meldte vi på lokalradio.no i mars i fjor.

– Herlegheit, så fantastisk! Det sier styreformann Sigmund Sætre og redaktør Ole Haukeland til Fitjarposten.

– Det heile er mest som eit svar på bøn, sier de to.

Den gamle senderen fikk store skader i forbindelse med et lynnedslag og hadde siden sendt med redusert styrke. Lokalradioen hadde begrensede ressurser til å kjøpe en ny sender med egne midler.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar