Geir Friberg er daglig leder i Radio Grenland
Radionyheter

Radio Grenland ekspanderer på FM

Radio Grenland satser på FM i Telemark, og er tildelt anleggs- og innholdskonsesjon for Kragerø. Kommunen har stått uten lokalradiotilbud siden kanalen, “Hallo Kragerø” la ned sine sendinger før sommeren i fjor.

Nå ser Radio Grenland sørover og vil lage radio på FM for kommunen med over 11 000 innbygere. I tillegg utbedres FM-dekningen i det eksisterende konsesjonsområdet.

– Radio Grenland har hatt en formidabel vekst i tilbakemeldinger fra kunder og lyttere etter at rikskanalene valgte å slukke FM sendingene sine. Det gjør oss trygge på at det er riktig å satse på FM også i fremtiden sammen med god digital distribusjon. I løpet av 2017 har Radio Grenland i samarbeid med Mediagruppen Grenland satset på å ruste opp FM nettet med bedre dekning og bedre plasseringer i Grenland samt nye sendere i Bø, Notodden og nå straks Kragerø, sier leder Geir Friberg i Radio Grenland til lokalradio.no.

I følge Friberg er det flere årsaker til at radiostasjonen velger å ekspandere så kraftig på FM.

– Vi satser på å ha dekning der folk ferdes da de fleste mennesker er i bevegelse. Kragerø er en kommune med over 10.000 mennesker og over 50.000 sommerturister hver sommer samtidig som Bø og Notodden er store handelssenter med masse studenter, turister og ett godt næringsliv. Vi opplever at Grenlands-området er i stor bevegelse og at Kragerø, Porsgrunn, Bamble, Skien, Siljan, Bø og Notodden er områder som henger mer og mer sammen. Folk reiser gjerne til Porsgrunn fra Kragerø og motsatt for gode opplevelser, jobb og studier uten problemer, sier Friberg, som kan fortelle at man allerede har startet med sendinger i det nye konsesjonsområdet.

– Vi gleder oss allerede over mange nye lyttere som får oss inn i Kragerø og fått mange henvendelser på at vi må få bedre dekning i Kragerø. Nå blir dette en realitet og vi gleder oss til alt er på plass slik at vi kan gi god radio med godt innholdt også til alle lytterne i Kragerø.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar