Screenshot av boka til Jo Nesbø, foto: Radio Hallingdal
Radionyheter

Radio Hallingdal hylles i bestselger-roman

Radio Hallingdal har blitt en del av den nye boka til Jo Nesbø, der  lokalradioen blir fremstilt på en svært hyggelig måte. 

Det er velkjente Harry Hole som sammen med kollega Bjørn Holm er på kjøretur der de sliter med å få inn noe på DAB-radioen i bilen. – Sus og en følelse av tomt verdensrom og dommedag overstått, skriver Nesbø i sin ferskeste krimroman: “Kniv”, som beskrives som en bestselger.

– DAB killed the radiostar, sier Harry Hole i boken, men heldigvis klarer hans kollega Holm å finne Radio Hallingdal på det som vi må anta er FM. Han påstår at det er Norges beste country-kanal! ( i boka, altså )

Harry Hole er ikke like imponert over “steelgitar”-musikken som ljomer over anlegget i bilen, men Holm er tilsynelatende oppdatert på hva lokalradioen sender og kan fortelle at det er radiobingo hver lørdag kveld og at de hadde alle fem vinnerne fra Flå lørdag for to uker siden.

Dette er dog i strid med virkeligheten, for Radio Hallingdal sender lokalradio på onsdager.

Redaktør i Radio Hallingdal, Knut Medhus, forteller til lokalavisa Hallingdølen at han svært glad for omtalen i den internasjonale bestselgeren:

– Det er ei fantastisk ære. Me takkar og bukkar! Kanskje me må forsterke nettradioen vår no. Nesbø blir jo oversett til godt og vel 30 språk, sier Medhus til Hallingdølen.

Radio Hallingdal har lagt ut dette på sine egne Facebook-sider og får applaus fra lyttere og venner:

– Dermed er Radio Hallingdal kommet inn i evigheten, med det skrevne ord i ei bok! Det blir jo der for alltid. Men dette er jo krim, så herr redaktør du må kikke deg over skuldra. Forfatteren kan ha skumle hensikter!, er en av kommentarene på Facebook.

– Radioen lever opp til sitt rykte – «Radio Hallingdal, station of the stars», skriver en annen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.