Per-Egil Kolsrud og Mia Langås Flåta FOTO: Radio Hallingdal
Radionyheter

Radio Hallingdal lover å rydde opp

Lokalradioen i Hallingdal har fått kjeft fra Nkom fordi de sender på en frekvens de ikke har lov til. Radio Hallingdal er usikker på hvordan feilen har oppstått, men lover å rydde opp. 

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har ved en teknisk kontroll oppdaget at Radio Hallingdal sender på en frekvens de ikke skulle sende på. Sendinger på en frekvens det ikke er gitt tillatelse til er et brudd på Ekom-loven og kan være straffbart.

Ser man nærmere på saken så viser det seg at Radio Hallingdal sender på FM 104,1 MHz på senderpunktet Gol/Torpo, mens de skulle vært på FM 104,2 MHz på samme sted.

Dette er neppe noe stort lovbrudd, men å sende på feil frekvens er potensielt straffbart og det kan skape problemer for andre sendere, i verste fall for nødsamband. Det er ikke kommet fram om det er slike problemer i denne saken.

Nkom har varslet at de vil vedta at feilen må rettes og Radio Hallingdal lover å rydde opp:

– Det stemmer som NKOM hevder at vi sender på feil frekvens i området Gol/Torpo. Grunnen til dette er foreløpig ukjent. Det sier teknisk sjef Geir Ove Østro. Han vet heller ikke hvor lenge feilen har pågått.

– Planen vår er å få programmert om senderen slik at vi sender på riktig frekvens på nyåret, sier Østro til lokalradio.no.

Nkom har ikke vedtatt noen form for bøter, men er klare på at feilen må rettes opp:

– Manglende innrettelse etter et vedtak om retting eller opphør av ulovlig forhold kan føre til ileggelse av tvangsmulkt, overtredelsesgebyr eller andre sanksjoner som beskrevet i ekomloven kapittel 10, skrev Nkom i sitt varslingsbrev til Radio Hallingdal.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.