Kommunestyremøte i Hemsedal. Foto: Radio Hallingdal
Radionyheter

Radio Hallingdal må investere i ny teknologi

Radio Hallingdal står foran en utfordring. For å fortsette å overføre kommunestyremøtene i distriktet blir det nødvendig å investere i ny teknologi. 

Overføring av kommunestyremøter er viktig for mange lokalradioer og i Radio Hallingdal har de tatt det et steg videre.

Siden 1997 har lokalradioen i Buskerud sendt direkte fra lokale kommunestyremøter og siden 2009 har de bearbeidet hver enkelt sak, delt det opp og redigert slik at kommunen kan bruke det på sine hjemmesider.

– Me har mange attendemeldingar på at det er mange lyttarar til møta og at det også er mange som er inne og sjekka spesielle saker, forteller redaktør Knut  Medhus i Radio Hallingdal.

Men, nå er de analoge sentralene på vei ut og kommunene i Radio Hallingdals område skal innen våren neste år fase ut alle de gamle hussentralene, fordi produsenten ikke lenger har reservedeler og kan gi support.

Det fører til en utfordring for Radio Hallingdal, som nå må investere i ny teknologi, hvis de fortsatt skal overføre kommunestyremøter.

Regionrådet for Hallingdal skal diskutere hva slags løsninger man ønsker for framtidige overføringer av slike møter og hvor mye det eventuellt vil koste å oppgradere systemene slik at lokalradioen kan fortsette med sine overføringer, melder avisa Hallingdølen.

Det kan være snakk om en ekstrautgift på 150 000 kroner for Radio Hallingdal, noe Medhus er villig til å investere dersom kommunene er villig til å bla opp mer penger:

– Dei vil i så fall få ein heilt annan kostnad enn dei 4000 dei no betaler for kvart møte, møter som kan vara opptil 8 timar og som bind to personar frå oss mens dei pågår i tillegg til etterarbeid – dårleg timebetalt som alt anna radioarbeid!!!, påpeker Medhus overfor lokalradio.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Investere?

    Dersom de tror BAD er noe for fremtiden, til tross for at lytterne flykter – så er det vel mulig.

    Men det blir nok en re utgift som vanskelig kan bli lønnsom, ser det ut til.