Foto: Radio Harstad
Radionyheter

Radio Harstad lager festspillradio

Om en uke er det klart for Festspillene i Nord-Norge. Dette blir behørig markert på Radio Harstad, Norges eneste ungdomsstyrte radiostasjon.

Radio Harstad er, i år som i fjor, den offisielle festspillradioen for Festspillene i Nord-Norge, som arrangeres 24. juni til 1. juli.

– Vi har daglige livesendinger fra vårt mobile studio i radiohytten på Harstad Torg, forteller redaktør Tommy Vandalsvik.
Radio Harstad kaller seg Norges eneste ungdomsstyrte radiostasjon og er driftet av ungdommer i Harstad-regionen. Men, de er likevel svært opptatt av de tradisjonsrike Festspillene:
 – . Ungdommen lager reportasjer, intervjuer, anmeldelser, konkurranser og lover god festspillstemning, sier Vandalsvik til lokalradio.no.
Festspillradioen har 3 timer livesending hver dag fra lørdag 24.Juni til Lørdag 1.Juli. Sendetid er 12:00 – 15:00. Repriser kan man høre fra 21:00 – 24:00.
Festspillene i Nord-Norge er et årlig kulturarrangement og festival i Harstad i Troms som blir arrangert av en stiftelse med samme navn. Festspillene ble første gang arrangert i 1965 og var i begynnelsen nærmest som et stort nordnorsk sang- og musikkstevne på frivillig basis.
Etterhvert har Festspillene vokst og består i dag av konserter, teater, sagaspill, utstillinger, byfest og mye mer. Arrangementer for barn og ungdom er en viktig del av Festspillene.
Radio Harstad er et aktivitetstilbud til kommunens ungdom og er en del av Kulturenheten i Harstad Kommune, sammen med Ungdommens Hus, Kulturskolen m.m. Radioen eies av Interesseforeningen for Radio Harstad (IFRH) som består av tidligere radiomedarbeidere.
Radio Harstad hadde sin første sending 10. Desember 1985, og har siden begynnelsen vært en radiostasjon driftet av ungdom. Ungdommene velger sitt eget driftsstyre som står for radioens innhold. Vi har alltid plass til nye medarbeidere både som teknikere, programledere, reportere og mer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar