Kristina Fritsvold Nilsen og Bjørn-Martin Brandett - Foto: Sigmund Fossen, Glåmdalen
Radionyheter

Radio Kongsvinger får ny eier

Torsdag 16. mai solgte Glåmdalen sin eierandel i Radio Kongsvinger til HedmarksRadioene. Det betyr at HedmarksRadioene blir største eier, og at radiostasjonen innlemmes fullverdig i radiokjeden.

Glåmdalen har siden 2015 vært største eier i Radio Kongsvinger. Radiostasjonen ble i sin tid startet av ildsjeler, og drevet av Glåmdal lyd- og bildeforening før avisa kjøpte seg inn. Nå velger avisa å selge seg ut av radiovirksomheten i Kongsvinger.

– Glåmdalen eies av Amedia, og vi er et stort konsern som driver aviser over hele landet. Radiodrift er ikke en del av vår kjernevirksomhet, og da vi fikk forespørsel fra HedmarksRadioene om å selge vår eierpost i Radio Kongsvinger ønsket vi å gjøre en seriøs vurdering av det. Vi er opptatt av å spille på lag med andre lokale aktører, og bestemte oss for å selge vår eierandel på 35 prosent, sier Kristina Fritsvold Nilsen, som er regiondirektør i Amedia.

HedmarksRadioene driver fra før lokalradio i Solør, Elverum, Trysil, Nord-Østerdal, Hamar og Gudbrandsdalen. De har eid 30 prosent av Radio Kongsvinger siden 2015, men blir nå største eier. Med det innlemmes radiostasjonen fullverdig i kjeden.

– For oss betyr det først og fremst at det blir enklere å selge annonser til alle de kommersielle lokalradiostasjonene i Hedmark. Her kan kunder kjøpe hele Hedmark i én pakke. I tillegg har Radio Kongsvinger flere dyktige ansatte som vi skal ta vare på, og det blir flere ansatte å spille på i våre kanaler, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene.

Selskapet ble stiftet i 2010 som følge av at Østlendingen ville selge radiovirksomheten. Nå velger altså Glåmdalen å gjøre det samme.

– Møtene med Glåmdalen og Amedia har vært veldig konstruktive, og vi er glade for at de velger å selge. Det betyr at vi kan fokusere på vårt kjerneområde som er radio, og de på sitt kjerneområde som er avis, sier Brandett i en pressemelding.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar