FOTO: RADIO LATIN-AMERIKA
Radionyheter

Radio Latin-Amerika gjør det bra på fotballbanen

Radio Latin-Amerika startet tidligere i år et eget fotball-lag, Latin-Amerika FK. Det har blitt en større suksess enn man regnet med. 

– Fantastisk av Latin-Amerika FK, sier redaktør Hans Dahle i Radio Latin-Amerika, den spanskspråklige lokaladioen i Oslo, som startet sitt eget fotballag.  Laget har nå 17 gutter født 2002 -2004 som spiller fast.

– De har gjort de utrolig bra hittils, på vei mot Norway Cup. forteller Dahle til lokalradio.no. Han trekker fram at de 7. juni vant 4- 2 over Vålerenga 2 og 9. juni vant de 8 – 3 over Bækkelaget G16 1.

I kveld, fredag 21. juni, møter de Ullern Fotball. Kampen sendes live på Facebook TV fra Radio Latin-Amerika,  kl. 20.00.

– Vi har trent ukentlig ca. ti ganger hittil. Omtrent halvparten av guttene på laget spiller for andre lag i Oslo. Vi har en som kommer helt fra Fredrikstad, som spiller for Trossvik og en annen fra Fetsund. Guttene trives godt sammen, når de snakker spansk, og når de trener og spiller kamp, forteller lokalradioredaktøren.

– Responsen fra publikum har også vært utrolig. I tillegg har vi fått mye støtte fra Bækkelaget SK og deres utviklingssjef Victor Olivares. Vi kan nå trene og spille kamp på Ekeberg kunstgress hver lørdag, sier Dahle.

Radio Latin-Amerika har vært med Norway Cup som frivillig støttespiller siden slutten av 80 tallet. I 2018 støttet Radio Latin-Amerika det chilenske ungdomslaget Selección Quinta Cordillera.

– Vi samlet inn ca. 200.000.- kroner for å betale reise og opphold under turnering, forteller Dahle.

I år har de altså tatt steget videre og påmeldt et eget lag til verdens største fotballturnering for ungdom på Ekebergsletta i Oslo i august.

Radio Latin-Amerika er en nisjeradio som sender på FM 105.8 i Oslo med i hovedsak spansk-språklige programmer.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar