Illustrasjon: Lokalradiosender på Brannfjell i Oslo
Radionyheter

Radio Latin-Amerika tilbake på lufta

Lokalradioen for spansktalende i Oslo er tilbake på lufta, etter at de ble tvunget til stillhet da Bauer Media stengte sine lokalradioer på FM. Radio Latin-Amerika har nå fått egen teknisk konsesjon.

I flere år har Radio Rock, dog også under andre navn, delt frekvens med Radio Latin-Amerika og det er Bauer Media (tidligere SBS Discovery Radio) som også har innehatt den tekniske konsesjonen. Når Radio Rock ble tatt av lufta ved nyttår leverte Bauer også inn den tekniske konsesjonen og slo av sitt senderutstyr. Dermed forsvant FM-signalene til Radio Latin-Amerika. Dette til tross for inngåtte avtaler om distribusjon fram til 31.12.2016

En fortvilet daglig leder Hans Dahle har jobbet iherdig med å få alt i orden og er oppgitt over somling hos myndighetene. – Vi tok kontakt med Medietilsynet og Nkom 9 desember, har snakket daglig med mange medarbeidere, rådgivere, sjefer, sendt brev, e-post, søknader, papirer, tillatelser, alt. Jobbet intens med dette i jula og nyttårsaften, fortalte Dahle til lokalradio.no i forrige uke. Da hadde det vært stille på frekvensen i ni dager.

Nå er Radio Latin-Amerika tilbake der de hører hjemme og spansk musikk formidles nok en gang over FM-båndet i Oslo-området. – Sendingene kom i gang tirsdag morgen, forteller Dahle: – Vi reagerer veldig på at vi er blitt holdt stille i 14 dager. Medietilsynet burde vite bedre om alle ulemper en død frekvens medfører, sier han og påpeker at myndighetene fikk beskjed om dette allerede tidlig i desember.

Dahle har vært bekymret for sendestansen: – Vi driver på idealistisk grunnlag med mange frivillige medarbeidere som synes det er leit å ikke komme på lufta over så lang tid, vi risikerer å miste viktige frivillige, fryktet tap av avtaler med våre forbindelser, sier han til lokalradio.no.

Det var ikke lokalradioen som somlet. Radio Latin-Amerika har i løpet av denne perioden sørget for å skaffe seg både sender (bildet i saken!) og alt nødvendig utstyr og leieavtaler.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar