Skjermdump
Radionyheter

Radio Loland har fått nye nettsider

I 2018 kunne Radio Loland feire 30 års jubileum. I 2021 kan kanalen feire en splitter ny nettside. 

 

Radio Loland er en lokalradio i Agder som har eksistert siden 1988. Kanalen har siden 2014 hatt en nettside med et design som flere lokalradioer har brukt.

– På grunn av oppdateringer i WordPress og et ønske om en rendyrking av kanalens nettside, startet vi i Fairmedia arbeidet med å få på plass en ny nettside, forteller Alf Otto Fagermo.

Der den gamle nettsiden var bygget på Presslayer sitt magasintema, er den nye nettsiden bygget helt fra bunnen av basert på en løsning som tidligere er utarbeidet for Lokalradioene i Innlandet.

På den gamle nettsiden var det mye fokus på publisering av artikler og nyhetssaker, nå får siden et fokus på programmer og musikk.

Radio Loland, som sender fra Vennesla, har mange lokale programmer som produseres av kanalens frivillige medarbeidere. Fem kvelder i uken kan lytterne på FM, DAB og nett få med seg flere unike lokale programmer. I tillegg så har kanalen på dagtid et tilbud bestående av både lokalproduserte direktesendinger og ferdigprogrammer levert eksternt.

Den nye nettsiden oppfyller, ifølge Fairmedia, også et ønske om å få forsiden til å virke levende. Det gjør den ved at både nåværende program og nåværende låt oppdateres sømløst uten at man manuelt må oppdatere forsiden. I tillegg så oppdateres værmodulen sømløst med oppdatert vær for hele regionen som kanalen dekker på FM og DAB. Nettsiden gir også lytterne og de besøkende informasjon om radiobingoen umiddelbart som en del av blikkfanget på nettsiden.

– Vi tror dette oppsettet kan være veldig bra for lokalradioene som ønsker å gi lytterne rask tilgang til sendeplan, låtinformasjon, nettradiospiller og radiobingoinformasjon, sier Fagermo.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar