FOTO: Radio Melbu
Radionyheter

Radio Melbu legger ned

Radio Melbu SA legger ned sine sendinger 1. desember.  Årsaken er mangel på ressurser og penger til å drive videre. 

– Radio Melbu SA har drevet lokalradio i 35 år, og finner det ikke bærekraftig nok til å fortsette videre drift. Radioen har en liten men trofast stab hvor flere har vært knyttet som medarbeidere i radioen over lang tid – noen i over 30 år. Samtidig med opphør av driften vil en verdifull kompetanse på lokalradiodrift bli borte. Det er med vemod at en går til det skrittet å avslutte lokalradiovirksomheten, skriver lokalradioen på sin hjemmeside.

– Det er vemodig, og samtidig trist. men vi har innsett at vi ikke kan drive lengre og vi stenger frekvensene 1. desember i år. Det sier radioveteran og styreleder Sverre Tåga i Radio Melbu.

– Sviktende inntekter og manglende mulighet for investering i nytt og nødvendig utstyr er hovedårsaken til at radioen nå velger å legge ned, sier Tåga til avisa Vesterålen.

Tåga lover at lokalradioen skal rydde opp etter seg og vil betale det de skylder før de stenger døra for godt.

Radio Melbus stab har med årene blitt betraktelig mindre. Interessen for drift av lokalradio har endret seg vesentlig siden 80 og 90’tallet spesielt.

– Vi har erfart og lært veldig mye gjennom mange år. Mange trivelige gjester, opplevelser og oppdrag har vi hatt. – Men det koster å drive radio. Ting som bl.a. artistavgifter for å holde musikk på lufta, teknisk utstyr, bingopremier, frekvensleie, service og vedlikehold, strøm m.m. – er noen av de faste utgiftene som dessverre ikke går i balanse med våre inntekter. Så selv om vi i mange år har vært dugnadsdriftet, så ser vi det altså ikke økonomisk bærekraftig å fortsette, skriver radioen på sine hjemmesider og avslutter:

Vi takker alle våre kjære medarbeidere, lyttere og samarbeidspartnere gjennom alle disse årene.

-Det var «steikanes arti» så lenge det varte.

Hilsen oss i Radio Melbu

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.