Radionyheter

Radio Metro fikk DAB-konsesjon i Oslo

21st Venture, som blant annet står bak Radio Metro, skaffet seg anleggskonsesjonen for lokal DAB i Oslo og Akershus, som ble tildelt etter en auksjon i går. Men, Metro-sjef Svein Larsen mener fortsatt at FM-nettet ikke burde stenges.

– 21st er veldig fornøyd med at vi har fått anleggskonsesjon for DAB i Oslo og Akershus og at auksjonsbeløpet ble såpass lavt, sier sjefen for 21st Venture, Svein Larsen, som også er styreleder i Norsk Lokalradioforbund.

Han er selv sjef for stasjoner som Radio Metro, Radio Rox og The Beat, men planen er å la mange andre lokale aktører slippe til.

– Det er en fordel å ha en hånd på rattet i en slik prosess​, men konsesjonæren skal jo håndtere ​​tjenesten ​som ​skal leveres til potensielle kunder på ikke-diskriminerende ​og transparente vilkår​. Det skal vi gjøre og samtidig vil ​vi sørge for at DAB-nettet skal fungere teknisk sett best mulig til en rimeligst mulig pris, forteller Larsen.

21st Venture har allerede erfaring med DAB, og har ikke noe imot teknologien som sådan. Larsen mener likevel fortsatt at det beste hadde vært å la FM-nettet leve, og ikke slukke med tvang, slik myndighetene har lagt opp til.

– Det er betydelig teknisk kompetanse i vår organisasjon og de vi skal samarbeide med til at dette vil bli bra. Men vi vil, sammen med andre lokalradioer, fortsatt sloss for at FM-nettet skal bestå. Jeg tror jo framover at DAB, i kombinasjon med FM og Internett, vil representere en positiv kommersiell mulighet for oss som radioselskap, sier Larsen.

Slik vedtaket er nå, vil Radio Metro miste sine FM-konsesjoner i Oslo neste år mot sin vilje, men de fleste lokalradioer her i landet fortsetter på FM fram til minst 2021

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar