Hockeypodden
Radionyheter

Radio Metro lanserer podkast om ishockey

Radio Metro kaster seg over podkast. I samarbeid med Vålerenga lanseres nå Hockeypodden, med flere kjente profiler fra både radio og ishockey. 

«Hockeypodden» så sitt lys i juni 2019. Anders Blegeberg, Atle Enersen og Erik Engen satte seg rundt idébordet og i tenkeboksen, og etter kun kort tid var «Hockeypodden» født.

– «Hockeypodden» tar mål av seg å komme ut cirka ukentilg. Den ene uken med gjest i studio i et type portrett-program. Den andre uken skal vi ha fokus på det rent sportslige; hva har hendt siste 14 dager og hva tror vi om de neste 14 – med aktuelle gjester i studio, forteller gjengen om sitt prosjekt.

– Og det er ikke sikkert at «Hockeypoddens» folk er på samme bølgelengde som gjester i studio. Vi er tross alt på tribunen, og det kan nok gjester i studio være også, men i det store og hele ønsker vi å bringe dere nytt fra isen og/eller benken, sier de selv om den nye podkasten.

Denne spilles inn ved hjelp av Radio Metros utstyr og en av programlederne Erik Engen, som har jobbet både i P4, NRK Østlandssendingen, flere lokalradioer og nå Radio Metro.

Med seg som programleder får han Anders Blegeberg, som i sin tid var med å starte Spectrum Flyers og som nå er lærer på Wang toppidrettsgymnas. Blegeberg er sportseksperten, men har også bakgrunn som hockeykommentator for Canal + og Supersport.

– Jeg er bare et vanlig kålhue og kan så vidt gå på skøyter. Jeg kan kjenne igjen et flott mål, men trenger Blegeberg til å forklare meg hvorfor målet er flott, sier Engen til Vårt Oslo.

Med seg som produsent har de Atle Enersen, med et mangeårig engasjement for Vålerenga hockey. Radio Metro kommer også til å sende podkasten i en sålangt ikke bestemt sendeflate.

Den aller første sendingen ble spilt inn 1. august. Da satt Roy Johansen og Espen Knutsen i studio. I tillegg er det en reportasje fra årets Ironman og intervju med Vålerengas egen jerngutt, Filip Lalande, opplyser Vårt Oslo.

Les mer på: VÅRT OSLO

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar