Radionyheter

Radio Metro øker kraftig etter FM-slukking

Radio Metro er svært godt fornøyd med at NRK har forsvunnet på FM i Innlandet. Det har gitt lokalradioen en solid økning, viser ferske tall. 

Radio Metro har konsesjoner i flere områder på Østlandet, blant annet Gjøvik og Lillehammer, der NRK, P4 og Radio Norge nå har slått av sine FM-sendere.

Etter at NRK og P4 slo av sine FM-sendere har Radio Metro økt sin oppslutning med hele 136 % i Hedmark og Oppland, viser tall fra Kantar TNS.  Tallene gjelder uke 25-30 2017 mot samme periode året før.

The Beat, som også drives av Metro,  har mer enn 13 000 i de to innlandsfylkene. viser tall fra samme periode.

Det betyr at Radio Metro og The Beat til sammen har 47 872 lyttere i uken i Hedmark og Oppland.

De offisielle lyttertallene, som gjelder hele andre kvartal, bekrefter trenden og gir Radio Metro en økning på 35 % sammenlignet med samme periode året før. I denne perioden sendte NRK på FM i noen uker og P4 og Radio Norge sendte på FM omtrent hele kvartalet.

I flere fylker viser lyttertallene nå kraftig økning for lokalradio etter hvert som rikskanalene slår av sine FM-sendere. I Nordland, som var først ute med FM-slukking, har lokalradio mer enn doblet sin oppslutning.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Tallenes tale er soleklar – men likevel får katastrofen gå videre.

    Noen må vel snart forstå galskapen!!?