Foto: Radio Nord-Norge
Radionyheter

Radio Nord-Norge utvider sitt område

Den ferske lokalradioen Radio Nord-Norge er inne i en offensiv satsing på å nå flere mennesker. I forrige uke kunne de plassere fire nye kommuner på kartet. 

I samarbeid med Radio Helgeland, når Radio Nord Norge (RNN) nå ut til Herøy, Dønna, Alstahaug og Leirfjord kommune, opplyser lokalradioen.

Målet om å dekke  hele landsdelen på FM rykker stadig nærmere. Fredag gikk RNN på lufta fra Radio Helgelands hovedkvarter i Sandnessjøen.

For bare et par uker siden kunne vi melde om at RNN hadde startet sendinger fra Sortland og markerte det med en maratonsending fra Kulturfabrikken:

– I denne maratonsendingen vil vi presentere «HverdagsSortland» for hele landsdelen, og ønsker å ha interessante gjester innom vårt studio på Kulturfabrikken, skriver Radio Nord-Norge i en pressemelding.

Radio Nord-Norge er det nyeste tilskuddet på en flora av lokalradioer i Nord-Norge. De har som mål å på en eller annen måte dekker alle de tre nordligste fylkene i landet. De har blant annet gjenopprettet sendinger på FM i Mosjøen.

Radio Nord-Norge sender også på DAB i Oslo og Akershus og på Fm en rekke steder, via samarbeid med andre lokalradioer:

– På FM sender vi i Båtsfjord på fulltid, og har i Harstad samsending med Radio Harstad. I tillegg er vi i gang med prøvesendinger enkelte andre steder. Vi har fått konsesjon for mange flere områder, men det tar naturligvis litt tid å få på plass sendere, sier  Daniel A. Hansen, avdelingsleder for Radio Nord-Norge til vol.no.

Nå er RNN også på plass i Berlevåg og Sør-Varanger står for tur, melder ifinnmark.no

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Er ny lytter og av dem som forbannet stengingen av FM nettet. Hvilken annen bedrift enn NRK driter i at 30% av kundene (lytterne) ble borte? Samtidig så ble NRK finansiert over skatteseddelen ! Et svik mot befolkningen. Som eneste land i Europa tvangsoverførte de lytterne til DAB- et avleggs system – som kostet oss lyttere ca. 3milliarder kroner i nye radioer og utstyr i bil og hus. Dette tiltaket som er i gang på FM får liv mine gode radioer igjen. Var man religiøs så hadde vi sagt “thanks god- salvation is here”.
    Takk for gode sendinger. Er blitt fan — stå på !
    Mvh. Knut D. Hanssen 8640 Hemnesberget