Kringkastningssjæf Raymond Elde. Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Radio Nordkapp er oppe igjen

Norges nordligste lokalradio, Radio Nordkapp, har vært utsatt for et ødeleggende data-angrep. Det har gjort store skader, men det blir radiobingo i kveld. SAKEN ER OPPDATERT

I går morges, før arbeidsdagen startet, ble Radio Nordkapp angrepet av hackere. Hele nettverket, alt av program, lyder og bilder, ble satt ut av spill, melder Radio Nordkapp på sine hjemmesider.

– Vi har mistet alt, fra kjenningen til revymusikk, innslag og reklamelister. Det sier kringkastningssjæf Raymond Elde.

Det er første gang Elde har opplevd noe lignende.

– Dette har vi kun sett på film eller lest historier om, sier Elde.

Etter et døgn med uvisshet om bingoen kunne avvikles, har lokalradioen nå (onsdag) en gladmelding:

– Radio Nordkapp har installert nytt bingoprogram med alle bongnumrene. Testen onsdag formiddag viste at systemet fungerer, opplyser lokalradioen.

– Det blir en spennende bingo, først og fremst for programlederen. Lytterne skal forhåpentligvis ikke merke store endringer, selv om dataprogrammet vi bruker er nytt og annerledes sammenlignet med det som har vært brukt i mange år. Det sier programleder Bjørn Magne Solvik.

Solvik sier at Radio Nordkapp og Radio Porsanger er gode på å arrangere radiobingo, så han tror kveldens sending går bra selv om det er spennende på forhånd.

Radiobingo er den viktigste inntektskilden til Radio Nordkapp og Radio Porsanger.

Trolig har de som har hacket seg inn i systemet, og som når krever løsepenger, fulgt med på rutinene til Radio Nordkapp-redaksjonen en stund. Trolig får de i gang en eller to PC-er, men utover det må store deler av inventaret oppgraderes med nytt utstyr, meldte ifinnmark.no i går (tirsdag).

– Vi må begynne på null, for det er ingen garanti for at han eller hun som har gjort dette vil frigi dataen, sier Elde til ifinnmark.no

Radio Nordkapp startet i det små i 1983 med festivalradio. Lokalradioen startet med ordinære sendinger i mars 1985.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar