Foto: Radio Nova
Radionyheter

Radio Nova stenger ned på grunn av korona

Studentradioen i Oslo har stengt sine lokaler på grunn av de strenge koronatiltakene i Oslo. All ordinær produksjon er stanset, men radioen vil fortsatt sende. 

Ledelsen i Radio Nova tok avgjørelsen om å stenge ned produksjonen etter at Byrådet i Oslo hadde sin pressekonferanse fredag om tiltak for å stanse smittespredning i hovedstaden:

–⁠ Dette fordi vi vurderer Radio Nova som en fritidsaktivitet for voksne og en virksomhet som der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter,  sier daglig leder i Radio Nova Simen Flotvik Mathisen til Universitas.

Vedtaket innebærer at lokalene er stengt for all ordinær radioproduksjon i tre uker fra mandag 9. november.

–⁠ I perioden vil vi prøve å legge til rette for ekstern produksjon så godt det lar seg gjøre. En del av oss har mulighet til å produsere stoff hjemmefra, men det blir nok ikke den samme tekniske kvaliteten på innholdet som vanlig, sier han til Universitas.

Radio Nova har lokaler i Studentersamfunnets Chateau Neuf, der mesteparten av aktiviteten nå stenger ned. I helgen fikk også en ansatt ved huset påvist koronasmitte, så nå er alle forestillinger avlyst ut november og et planlagt lesesalstilbud er også utsatt med minst en uke.

Tidligere er det kjent at Radio Harstad har stengt ned sine lokaler. Flere ansatte i Radio Harstad er i karantene og lokalene der lokalradioen holder til er stengt som følge av et lokalt utbrudd av korona, meldte vi for en uke siden.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.