Radionyheter

Radio Øst flytter inn i nye lokaler

I slutten av juni kjøpte Radio Øst nye lokaler på Råde Torg. De nye lokalene er 120 kvadratmeter og huset tidligere en klesbutikk. Radioen har siden 1998 hatt tilhold i ett egeneid hus i Everksveien i Råde. Disse lokalene legges nå ut for salg.

Ansvarlig redaktør, Sølvi Olimb, forteller til eget nettsted at er flere grunner til at radiostasjonen flytter.

– Vi ønsker å drive lokalradio i mange år fremover. I disse lokalene kan vi innrette oss med tanke på fremtiden. Mye har skjedd siden Radio Øst flyttet inn i Everksveien i 1998. Nå er det andre ting som er viktig når det gjelder både teknisk utstyr og andre fasiliteter. Vi skal henge med på alle måter for å lage så god radio som mulig for lytterne våre, og de nye lokalene vil være ypperlige for dette. Huset i Everksveien er også stort og bygget trenger omfattende vedlikehold i løpet av de neste årene. Styret mente derfor at nye lokaler ville være den beste løsningen. Everksveien 1 vil nå bli lagt ut for salg, sier Olimb.

Radio Øst er nå i full gang med å innrede de nye lokalene. I tillegg til kontorfasiliteter, skal det innredes to studioer, ett hvor alt går på direkten (studio A) og ett opptaks- og redigeringsstudio (studio B).

Olimb legger ikke skjul å at det vil bli mye jobb fremover, men påpeker at alle i redaksjonen gleder seg stort til å flytte inn i de nye lokalene.

– Det vil nok ta flere måneder før vi kan flytte inn, og det er mye som skal ryddes i de gamle. Men spennende blir det, slår hun fast.

Radio Øst nåværende lokaler i Everksveien i Råde (Foto: Radio Øst)

 

 

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar