Siste sending i Everksveien 1. På bilde: Jogeir Lianes og Sølvi Olimb. FOTO: Eivind Engberg / Radio Øst
Radionyheter

Radio Øst flytter til nye lokaler

Radio Øst flytter i disse dager inn i nye lokaler, som både koster mindre og er mer praktiske for dagens drift av lokalradioen. 

– Det huset vi eide var i grunn alt for stor for oss, i tillegg til at det begynte å bli en del vedlikehold som ville kostet ganske mye. Styret har snakket om dette i mange år, og nå ble det et velegnet lokale i Råde til salgs, og da slo vi til, sier daglig leder Sølvi Olimb.

Hun ser også på flyttingen som en gyllen anledning til å fornye seg, ikke minst på den tekniske siden. Olimb er godt fornøyd med de nye lokalene:

– De nye lokalene er selvfølgelig mye mindre enn de vi hadde. Men vi har hatt en byggkonsulent som har hjulpet oss med å tegne inn kontorer og studioer. Det var ett stort lokale på litt over 100 m2 som nå er blitt tre kontorer, ett lager, to studioer + sofakrok med kjøkken. Siden det kun er vinduer på den ene veggen har vi glass i vinduene inn til kontorer og studioer, forteller hun.

De nye lokalene blir mindre og billigere enn de lokalradioen i Østfold flytter fra, så daglig leder har tro på at de øknonomisk vil komme godt ut av det, men innrømmer at det koster penger å flytte en hel radiostasjon:

–  Det koster å flytte en radio, og når vi denne uka har satt opp nytt utstyr i studio A så dukker det stadig opp behov for enda mer nytt utstyr, sier Olimb.

Radio Øst flytter ut av Everksveien 1. På  bildet Jogeir Lianes og Eivind Engberg. FOTO: Radio Øst

Ellers blir det ingen forandringer i sendeplanen som følge av nye lokaler, men det er et håp om at Radio Øst kan tiltrekke seg flere frivillige, ettersomm de heretter vil være veldig sentral plassert, ved siden av Rema 1000 i Råde.

Radio Øst er blant de lokalradioene som klarer seg greit under koronakrisen, selv med svikt i annonseinntektene.

– Vi har ikke gjort så mange endringer i programmene pga koronasituasjonen, men vi snakker jo selvfølgelig om det stadig vekk i sendingene våre. Det er en god del av de som har sendt reklame hos oss som har tatt en pause, så reklameinntektene blir helt klart mindre i år. Men vi er så heldig at vi har det vi kaller Radio Øst venner, ca 1100 stykk, og de bidrar med en frivillig gave 4 ganger i året. Det er en veldig god og stabil inntekt for oss. Derfor er jeg optimistisk og tror at vi skal komme gjennom denne pandemien tålig bra, forteller Sølvi Olimb som både er redaktør og daglig leder.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar