Programleder Lasse Olsrud Evensen (th) sammen med daglig leder i Radio Randsfjord, Anders Taaje
Radionyheter

Radio Randsfjord med nok en ny FM-sender

Radio Randsfjord, lokalradioen for Hadeland og Land, satser sterkt på bedre dekning på FM nå som rikskanalene har forlatt FM-nettet. Nok en ny sender er satt i drift denne uka.

Radio Randsfjord har satt i drift en ny FM-sender ved Svenskerud, ca. 1 mil sør for fergeleiet på vestsiden av fjorden. Senderen har fått en tidligere P1-frekvens, 94,1 Mhz.

Dette er den tiende senderen i Radio Randsfjords sendernett, og den ble montert mandag denne uken. Foruten å dekke store deler av Gran kommune, gir den god dekning fra Røykenvik opp til Eidsand, hvor det har vært dårlige forhold i alle år.

– For de som hører på oss i bilen, er det viktig å ha RDS aktivert på bilradioen. Da velger radioen automatisk den senderen som gir best mottak, sier Anders Taaje. – Jeg treffer folk som sier at de trykker på søkeknappen etter hvert som de beveger seg rundt om i vårt distrikt, fortsetter Taaje.

Radio Randsfjord planlegger også å sette flere andre nye FM-sendere i tiden som kommer:

– Ja, nå er det Nordre Land som står for tur, sier Taaje. Her er det flere steder med for dårlig dekning, så her må vi forsøke å finne steder hvor vi kan søke om å få montere sendere.

Det eneste vi trenger er strøm. Så om noen har et høytliggende sted, gjerne på en hytte/seter, i et uthus, en låve eller lignende, og vil leie oss litt plass, så ta gjerne kontakt, avslutter Taaje.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar