17. mai på Rjukan 2017. Foto: Radio Rjukan
Radionyheter

Radio Rjukan blir lyden av nasjonaldagen i Tinn

Radio Rjukan vil spille en sentral rolle i årets markering av nasjonaldagen i Tinn. Det blir en annerledes markering der befolkningen ikke kan møtes i store grupper, men lyden av det som skjer får innbyggerne via lokalradioen.

Årets 17. mai må på grunn av korona-situasjonen markeres på en uvanlig måte. Det er ikke tilrådelig å samles i store grupper og vi må alle holde avstand av hensyn til smittevernet. Det betyr at det ikke blir noe barnetog eller sosiale samlinger i etterkant. Men, det blir definitivt 17. mai i Tinn likevel!

Tog skal det bli, i dobbelt forstand. For det blir både bilkortesje og tog på Rjukanbanen. Det toget går nødvendigvis mellom Rjukan og Mæl og tilbake igjen, mens bilkortesjen strekker seg fra Hovin og Tessungdalen via Austbygde, Atrå og Miland og til et større arrangement på Syretomta i Rjukan.

Der blir det taler fra ordføreren og russen, og en felles fremføring av nasjonaldagen.

17.mai-toget står klart på Rjukan stasjon. FOTO: Norsk Industriarbeidermuseum

For at alle skal få med seg deg talene og nasjonalsangen blir alt sendt på FM på Radio Rjukans frekvenser. Lokalradioen i Telemark sender alt som skjer direkte fra klokka 10 til 14 på 17. mai.

– Og ikke bare direkte, vi skal så godt vi kan prøve å etterligne lyden av et vanlig 17.mai-tog med blant annet korpsmusikk og kjente og kjære sanger, blandet med direkte rapporter og intervjuer, forteller programleder Kyrre Dahl.

Alle i Tinn oppfordres til å pynte bilen og bli med på “biltoget”. Kortesjen strekker seg gjennom hele Tinn, så de som ikke har bil eller ikke kan/vil kjøre, kan stå i hagen og vifte med flagg for enten bilkortesje eller tog. Radio Rjukan vil holde folk oppdatert om når kortesjen kommer forbi.

En ting som er viktig å få med seg er at kl. 13.00 skal hele landet samtidig fremføre nasjonalsangen. Den blir derfor spilt av på radioen uansett hvor langt bilkortesjen er kommet.

red.info: Undertegnede er selv involvert i prosjektet. 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar