Fra et tidligere arrangement på Rjukan stasjon, der Radio Rjukan har sine studioer
Radionyheter

Radio Rjukan feirer 30 år med åpent hus

Fredag 1. september er Radio Rjukan 30 år og det markeres med åpen dag på Rjukan stasjon, for alle som har jobbet med Radio Rjukan og lokalbefolkningen

30 år på lufta er verdt en markering og det blir det på Rjukan fredag 1. september fra kl. 17. Radio Rjukan holder åpen dag i sine studioer og inviterer også til markering utenfor lokalene på Rjukan stasjon.

Der blir det muligheter til å se lokalradioens studioer og møte medarbeiderne. I tillegg kanman oppleve veterantogene på Rjukanbanen og man kan få med seg musikk, mat og drikke.

Alle er velkommen, både de som jobber i radioen nå og ikke minst alle som har vært innom radioen gjennom 30 år. Radio Rjukan inviterer også hele lokalbefolkningen og utenbys folk som er interessert i lokalradio.

Blant annet kommer alle de 5 redaktørene i lokalradioens historie innom for et spesialprogram. Det blir også livesending på Radio Rjukan hele kvelden, med blant annet historiske tilbakeblikk.

Det var 1. september 1987 kl 18.00 at Telemark fikk en ny lokalradio. Radio Rjukan hadde da sin første sending etter en lengre periode med forberedelser. I studio under den første sendingen satt Øystein Haugan og teknisk ansvarlig var Erling Zapfe.

Sistnevnte var sammen med Odd Tangen ildsjelene som satte hjulene i gang, søkte konsesjon og fikk med seg en rekke viktige personer i lokalsamfunnet. Det endte opp i et andelslag som fikk inn mer penger enn forventet i første runde.

I de første årene ble Radio Rjukan drevet av frivillige på dugnad, men etter hvert har også lokalradio blitt mer profesjonalisert og sender 24 timer i døgnet. Nåværende redaktør Ole Jon Tveito har jobbet i radioen siden 1989. Det meste av tiden som redaktør, med unntak av en kort periode tidlig på 2000-tallet da radioen måtte omorganiseres til aksjeselskap.

I dag er det Radio Vest-Telemark som er hovedaksjonær sammen med andre deleiere som Ole Jon Tveito og Kyrre Dahl (undertegnede). Radioen serverer en blanding av god musikk, nyheter og informasjon om hva som skjer i lokalmiljøet og resten av verden.

Radio Rjukan sender på FM og vil fortsette med det i mange år fremover. Frekvensene er 104.1, 105.0, 106.5 og 107.0. Lokalradioen dekker stort sett hele Tinn kommune.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar