Studio i Radio Sør, Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Radio Sør på DAB i desember

Radio Sør i Kristiansand er snart klare med sendinger på DAB. Underveis i prosessen har de møtt på mange utfordringer som har forsinket sendestarten. 

– Vi håper på være på plass i Kristiansand i løpet av desember. Det sier styreleder Tore Mydland i Radio Sør. Han hadde håpet å være på lufta litt før:

– Vi er godt i gang med planleggingen, og har startet arbeidet med det tekniske arbeidet. Vi har imidlertid blitt noe forsinket, på grunn av usikkerhet mht leietakere, sier Mydland til lokalradio.no

Han forteller at de har arbeidet mye med den tekniske løsningen, blant annet med bistand fra Eivind Engberg fra Norsk lokalradioforbund. Men, det er mye som må avklares og det er mange utfordringer, som f.eks  Telenor/Norkring og tilgangen på senderplasseringer.

Radio Sør fikk tildelt 700.000,- i støtte fra tilskuddsordningen for lokalkringkasting og får dermed dekket det meste av første investeringstrinn. Utfordringene videre er de løpende utgiftene, og her har det dukket opp uventede problemer, forteller Mydland:

– Det er en utfordring å få leietakere med på laget, til tross for at noen har fått støtte til dette. Av de tre konsesjonærene som fikk tildelt støtte til å leie seg inn på DAB, har to takket nei, inntil videre. Den tredje er Radio Sør Lindesnes. Det gjør arbeidet vårt vanskeligere, og vi må hele tiden vurdere graden av utbygging. De øvrige radioene i Vest-Agder har vært veldig negative til DAB, og har takket nei til å være med, forteller han.

Radio Sør arbeider nå med å skaffe seg nye samarbeidspartnere, for å kunne dele kostnadene.

– Vi har også langt på vei planlagt de neste utbyggingstrinnene. Hvorvidt disse realiseres er helt avhengig av om man får ytterligere støtte til utbygging, avslutter Mydland.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar